Minižáci vybojovali čtvrté místo v lize!

Aneta Lešanská – Po, 19/04/2010 – 13:15

V sobotu 17.4.2010 se uskutečnil finálový den minižáků ve vzdáleném Děčíně. Prostějovští svěřenci se na tomto turnaji předvedli v tom nejlepším světle a všem zúčastněným týmům dali najevo, že se v Prostějově podařilo vybudovat perspektivní tým, který v přístím roce může pomýšlet i na příčky nejvyšší. Odměnou pak dětem bylo konečné čtvrté místo v letošním ročníku, čokoládový dort a pohár na památku. Fotky!

Na nádraží jsme se sešli v již tradičním počtu 16 minikorfbalistů, 2 trenérů a 10 dalších účastníků výpravy. Naše početná skupinka vzbuzovala patřičnou pozornost již během šesti hodinové cesty, na místě nám ostatní týmy jen záviděly, kolik minižáků máme. A to celá jedna třetina dětí z různých důvodů na zápas nejela!


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Prostějov - Náchod 10:1 (6:1)
Jako první nás čekal zápas s Náchodem. Nastoupili jsme v nejsilnější možné sestavě a od začátku jsme soupeři nedovolili téměř nic. Dětem se dařilo skorovat ze všech pozic, dokonce i z větší vzdálenosti nebo z dvojtaktu. Koš navíc dali téměř všichni na hřišli, tedy nejen hráči základu, ale i náhradníci, kteří střídali v průběhu zápasu. Hráčům za tento zápas nelze nic vytknout, jelikož jak v obraně, tak v útoku předvedli vše, co jsme se za půl roku naučili na jedničku s hvězdičkou. Jako trenéři jsme na děti byli opravdu pyšní a za předvedenou hru jsme vzbudili obdiv i u ostatních týmů.

Bělá pod Bezdězem - Prostějov 10:0 (5:0)
Dalším protivníkem nám byla Bělá pod Bezdězem. Jelikož jsme vědeli, že díky výhře nad Náchodem máme jistou účast v zápase o třetí místo, dali jsme možnost zahrát si i ostatním dětem, které se nedostaly do hry v prvním zápase. Bělá má tým složený ze starších a zkušených dětí, ve kterém dominují zejména silově dobře disponovaní kluci. Tato skutečnost byla od začátku znát. V útoku se nám přes vyšší obránce nedařilo pořádně přihrát, v obraně jsme nedokázali pokrýt až o tři roky starší protihráče, kteří pálili na náš koš jednu střelu za druhou a jen díky nepřesné mušce se jim nedařilo skorovat častěji. Nutno podotknout, že i my jsme si vybrali střeleckou smůlu, kdy míč několikrát vyskočil z obroučky. Navíc většina opor šetřila síly na poslední zápas o umístění.

Zápas o 3.místo
Bělá pod Bezdězem - Prostějov 9:3 (4:0)
O soupeři, který se s námi utká o třetí místo rozhodl velice vyrovnaný zápas Kutná Hora - Bělá, který skončil těsnou výhrou pro Kutnou Horu. Tento výsledek jsme nečekali a zejména děti byly zaskočeny, že musí hrát "zase proti Bělé". Děti jsme se snažili namotivovat k co nejlešímu výsledku a po drobných taktických radách jsme na hřiště opět poslali tu nejsilnější možnou sestavu. Celých dvanáct minut vydržel stav 0:0 a to díky neuvěřitelné obraně našich dětí, která přiváděla k "šílenství" nejen hráče z Bělé, ale i jejich trenérku. Bohužel ani nám se za tuto dobu nepodařilo propasovat míč obroučkou, i když šancí bylo víc než dost, když jsme neproměnili dvě penalty a asi tři volné hody. Nakonec přece jen soupeř dokázal zúročit svoji zkušenost a dvakrát po sobě v rychlém sledu skoroval. To naše hráče nepochopitelně rozesmutnilo, přestali jsme hrát svoji hru a ze soupeřova tlaku nás vysvobodila až siréna oznamující konec poločasu. Celou přestávku jsme děti přesvědčovali, že není důvod ke smutku, když hrají výborně a koše soupeře dostáváme jen díky jejich zkušenostem a výškové převaze, a snažili jsme se děti motivovat k navrácení k naší pestré hře. Druhý poločas už byl z jiného soudku. Děti začaly opět důsledně bránit a konečně i přesněji zamířily a vstřelily pár košů. I když se nám v tomto zápase nepodařilo zvítězit, děti předvedly, že už korfbal hrát umí.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Konečné pořadí ligy minižáků:
1. Děčín
2. Kutná Hora
3. Bělá pod Bezdězem
4. Prostějov
5. Náchod
6. Kolín

Po zápasech čekala děti návštěva v aquaparku, chutná večeře a poté zasloužený odpočinek ve spacácích. V neděli jsme dorazili ve stejném počtu, živí a zdraví, po šesti hodninách cesty na nádraží a po tradičním pokřiku "Prostějáci to jsou draci" jsme se rozešli.


Po kliknutí se dostanete na celou galerii!

Pár slov trenérů:
Finálový den se vydařil nad naše očekávání. Celkové čtvrté místo je vynikající výsledek, vždyt našim cílem na začátku sezony bylo neprohrávat zápasy "o moc"! Proti Náchodu jsme předvedli vynikající hru, které nelze nic vytknout a plně jsme zúročili vše, co se učíme na tréninku. Velikou radost máme i z toho, že se střelecky prosadilo mnohem víc hráčů, než bylo předtím zvykem. Začíná být u všech hráčů viditelné zlepšování díky intenzivnímu tréninku střelby a dvojtaktů. A prohra proti Bělé? Tento soupeř je pravidelným účastníkem ligy a ve svých řadách má zkušené hráče, kteří hrají korfbal i několik let. Naše děti jsou zatím na začátku, přesto mají mnohem lepší základy a již je z naší hry patrný systém, který se snažíme s dětmi trénovat. Je jen otázka času, kdy Bělou začneme porážet. V tuto chvíli má Bělá a Kutná Hora nad námi náskok ve zkušenostech, tyto zkušenosti však naše děti brzy získají. Vítěz ligy z Děčína je vítězem zcela zaslouženým a svou předvedenou hrou je prozatím daleko před ostatními týmy této ligy.

Na závěr chceme moc poděkovat všem dětem za jejich poctivou práci na trénincích, která přináší své ovoce. Máme z vás radost!;-) V neposlední řadě patří dík i všem rodičům, kteří nám děti s důvěrou svěřují.

Veliká mega gratulece ! ! ! :-)

Se soupeřem, se kterým jste na začátku prohrávali zcela jasně, jste v nejdůležitějším zápase zvítězili (Náchod). Se soupeřem, kterému jste nebyli schopni vstřelit ani koš, jste rázem vstřelili hned 3 a uhráli 2.poločas se skóre 3:5 (Bělá p.B.). Na řadě je Kutná Hora a Děčín - zahraju si na vědmu - příští sezónu s nimi srovnáte krok, za dva roky jim to vrátíte i s úroky - hodně píle a trpělivosti na této cestě - ale hlavně - hodně zábavy u korfbalu! :-)

PS: Přání fanouška - v článku mi chybí jména našich reprezentantů a popřípadě u nich i vstřelené koše - rád už bych je poznával jménem. Díky za případné doplnění :-)

David Konečný – Po, 19/04/2010 – 13:38

klidně choď na jejich

klidně choď na jejich tréninky, já si jich už asi deset pamatuju jménem :) i když uznávám, mít u koše tři Kubíky a dva Honzíky jednomu zamotá hlavu

Martin Uherka – Po, 19/04/2010 – 18:41

Není šance to zvládnout :-(

Už tak má co dělat, abych zvládl 2 tréninky týdně, navíc ve čtvrtek v 16:30 mám výuku v Olomouci :-) ... takže stále bych byl rád poznal jména našich talentů!

David Konečný – Po, 19/04/2010 – 19:43

Dočkáš se, neboj:)

Na dětském maxikorfbalu budeš mít příležitost se s prckama seznámit..bude to určitě nezapomenutelný zážitek jak pro děti, tak i pro nás;) Ale jestli se chceš seznámit dřív, tak se finále účastnila Kačka, Bára, Kristýnka, Míša, Mariánka, Majda, Pavlínka, Kubík, Kubík, Tom, Pepík, Johny, Adam, Tadeáš, Vojta a Kája.....:)

Aneta Lešanská – Po, 19/04/2010 – 20:19

Naprosto skvělé, díky

Naprosto skvělé, díky všem hráčům za snahu nejen v zápasech, ale i na trénincích - jak vás můžu pozorovat, jdete každým týdnem nahoru. Příští rok už můžete bojovat o finále!
A velká gratulece trenérům za trpělivost a odhodlání děti něco naučit, což rozhodně nešlo vniveč :) Věřím, že jste si to užili stejně jako malí korfbalisti

Martin Uherka – Po, 19/04/2010 – 18:39

Super práce, moc gratuluju

Super práce, moc gratuluju hráčům i trenérům k perfektní reprezentaci klubu. Jen tak dál!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 19/04/2010 – 18:44

Paráda

Byla jsem u toho a byla to paráda! Hlavně zápas s Náchodem byl super. Je vidět, že trenéři s dětmi odvedli velký kus práce. Už se těšíme na další sezónu.

Jana Buriánková (bez ověření) – St, 21/04/2010 – 12:10

Na stránkách Děčína

Na stránkách Děčína http://www.tkcdecin.cz/index.php je v článku o Mistrovství ČR v korfbalu minižáků odkaz na desítky jak ovždy nádherných fotek, na kterých můžete vidět i naše šikulky :)
Neváhejte a podívejte se!

mauh (bez ověření) – St, 21/04/2010 – 22:13

Fotky z finále minižáků

... jsou tady!

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 23/04/2010 – 17:51

Děti na stránkách školy:-)

Aneta Lešanská – So, 24/04/2010 – 15:47

Pěkné!!!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 25/04/2010 – 19:17
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i