Stříbro, bronz a bramborová medaile z Dětského maxikorfbalu 2010

David Konečný – Po, 14/06/2010 – 17:03

Během uplynulého víkendu 12.6. a 13.6. se uskutečnil v Chřenovicích každoroční Český pohár žákovských korfbalových družstev na venkovním hřišti. Náš oddíl měl zastoupení ve všech třech kategoriích a v každé se podařilo získat medaile, i když v kategorii starších žáků to byla právě jen ta pověstná a nejméně oblíbená bramborová medaile. Zato minižáci dosáhli na bronz a mladší žáci zopakovali umístění z halové sezóny a dosáhli na stříbro.

Do Chřenovic jsme se scházeli (sjížděli) doslova jako švábi na pivo. Část dospělé výpravy už vyrazila do místa konání ve čtvrtek, a to na kole (170km během jednoho dne). Otázka za 5000,- Kč je "Kdo to byl, tento korfbalový Kreuziger"? Správnou odpověď se dozvíte při dalším čtení článku. Další část dorazila vlakem v pátek večer kolem 18:00 - byli to naši straší alias mladší žáci s Lužíkem a Kačkou a s mojí maličkostí. Třetí partou byla rychlá motospojka Zdenda a Sekva, kteří nám vezli stany a dresy. Čtvrtá skupina - minižáci s trénéry Anet a Šnévem - dorazila také v pátek večer, ale až ve 20:30. Posledními prostějováky v Chřenovicích byli Janča a Ondra, kteří přijeli v sobotu ráno. Celkem nás bylo v Chřenovicích 23, tedy největší účast!

V turnaji minižáků jsme neměli komletní tým, a právě možná toto rozhodlo o umístění na 2. a nebo 3. místě. Přesto si myslím, že si děti moc pěkně zahrály a odpolední koupání v Sázavě bylo krásnou odměnou za náročný program turnaje. Navíc myslím, že právě jeden z našich minižáčků - malý dlouhovlasý Kubík - se stal hvězdou celého turnaje a pobavil všechny účastníky. Kubík totiž vstřelil proti favoritovi turnaje ze Znojma hned dva koše a ty dokázal oslavovat lépe než největší fotbalové hvězdy svůj gól na mistrovství světa - Kubíkův dres šel po vstřeleném koši z těla a Kubík takto svlečený běhal oslavná kolečka kolem hřiště s vlajícím dresem nad hlavou. Sklidil fantastický potlesk!

Prakticky celý turnaj mladších a starších žáků odehrál jeden tým a to se projevilo hlavně v neděli, kdy už bylo na dětech opravdu vidět, ža síly dochází. Přesto mladší žáci dokázali překvapivě během turnaje dvakrát porazit Znojmo a dostali se tak do finále. Zde už jsme silami ani uměním nestačili na děti z Náchodu. Starší žáci v neděli prohráli souboj s Brnem o 3. místo, ač se jim v sobotu podařilo v základní skupině tohoto soupeře porazit. A tak konečným výsledkem bylo 4. místo.

Myslím si, že turnaj se nám po sportovní stránce povedl. Ve všech kategoriích jsme byli velmi blízko k umístění o pozici výše, ale nakonec jsou to dvě plnohodnotné medaile, což je také naše klubová premiéra. Děcka díky - bylo to náročné, ale rvali jste se až do posledních sil.

Na závěr se dá říct, že z turnaje jsme odjížděli úplně stejně, tak jak jsme přijížděli - tedy na etapy. Jen Šuk už tentokrát nejel celou cestu na kole, ale vypomohl si vlakem - srab!:-) Poslední část výpravy se dostala do Prostějova v neděli v devět večer.

Super, díky moc hráčům i

Super, díky moc hráčům i jejich trenérům za perfektní reprezentaci klubu. Škoda, že jsem tam nemohl být!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 14/06/2010 – 22:27

To musela být paráda! :-)

Vážně lituju, že jsem nemohla.... musela tam být super atmosféra... snad někdy příště....
Moc gratuluji k úspěchům!!! :-)
Nelze si nevšimnout, že se ten náš korfbal někam hýbe a to zcela správným směrem - na stupínky!!! :-D
Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Út, 15/06/2010 – 11:31

A co fotky????

když už jsem tam nebyla, tak se ráda podívám, o co jsem přišla....

klubkovlny (bez ověření) – Čt, 17/06/2010 – 09:08
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i