Mayor Cup s tradičním umístěním

Martin Uherka – Pá, 10/09/2010 – 12:36

Po několikaleté odmlce, způsobené termínovou kolizí turnaje a extraligy, jsme se opět zúčastnili tradičního Mayor Cupu v Prievidzi. Seniorský tým prověřily kromě domácího celku i polský výběr a tým z Maďarska. Jak vše probíhalo a dopadlo si přečtěte v článku.

Vzhledem k příznivému času prvního utkání jsme mohli vyrazit až v sobotu krátce před osmou ranní. Cesta proběhla bez problémů, zájemci si prohlédli několik malebných městeček lehce mimo trasu a zdárně jsme se všichni sešli v City aréně.

Prvním soupeřem byl maďarský celek, složený s poměrně mladých hráčů. Ani naše (nemocemi a jinými záležitostmi) okleštěná sestava však nepatřila k nejstarším a nejzkušenějším. Základní osmičku tvořili Anet, Jíťa, Šnef a Honzík a Janča, Katka, Miňa a Lužík. Na střídání byli připraveni Barča s Vejmou a celý cirkus řídila osvědčená dvojice Šlajs - Tuček (alias Dava a Šuk). I přes občasné nepřesnosti ve hře, způsobené většinou nesehraností, jsme bez potíží dokráčeli k vítězství 18:8.

Tento výsledek nás naplnil dobrým pocitem lehkého sebeuspokojení, které si vybralo svou daň v druhém, klíčovém utkání. V něm jsme změřili síly s domácím celkem, který jsme dosud nikdy neporazili. Lehce obměněná sestava (Barča nahradila Janču) vstoupila do utkání dobře, ale postupem času jsme byli příliš nervózní a nekoncentrovaní. Rozhodčí - no, on to byl jeden člen polské výpravy, který pískat nechtěl; vůbec jsem mu nezáviděl. Neměl zkušenosti, jak se pohybovat, znalosti Pravidel obdobně, a domácí celek nás svou tvrdou (nikoliv neférovou) hrou dostal pod tlak a ujal se vedení. I když jsme po chvíli dokázali tvrdost vracet - že, předsedo :) - skóre jsme vyrovnat nedokázali. Při hrozivých 6:14 v druhé půli to vypadalo na debakl, ale pak jsme nasadili žolíka - bitkaře Vejmu. Za deset vteřin po vstupu na hřiště se zmocnil volného míče a jeho široce roztažené lokty nenechaly nikoho na pochybách, čí je míč. Od toho okamžiku jakoby domácím došly síly a střelecká přesnost. Krůček po krůčku jsme stahovali náskok a v posledních minutách sahali po vyrovnání. Žel, jeden zásah nám nakonec chyběl. Přesto jsme viděli bojovný výkon a diváci, kteří na tento zápas slušně naplnili halu, jistě dramatu nelitovali a odcházeli spokojeni po vítězství jejich celku 14:13.

Po večerní společenské účasti na párty, které se zúčastnila reprezentativní skupina zkušených matadorů, jsme už sbírali síly na boj o druhé místo. Polský výběr byl složen z hráčů, které jsme většinou znali z minulých let, takže nás příliš nepřekvapili. Lehkost našeho pohybu i přesnost střel však byla ta tam (že by v baru? :)) a Poláci nás celkem bez potíží porazili 15:11 (nebo tak nějak).

Jako takřka tradičně jsme obsadili třetí místo - klasické málem.
Když však přihlédneme k tomu, že tato sestava byla naše nejméně zkušená ze všech účastí, nemůžeme být úplně neskopojeni. Nezávazná prověrka hráčů před sezónou přinesla více odpovědí než otázek, a tak by to mělo v kvalitní přípravě být. Příště pojedeme zase a těšíme se :).

Heslo: Pediatrička

Byl jsem zničenej jak pes

Byl jsem zničenej jak pes ... moment, možná ještě pořád jsem, ale bylo to fajn :-D

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 10/09/2010 – 15:50

Ďakujeme

Za domáci klub SKK Dolphins veľká vďaka do Prostějova za účasť na našom turnaji. Ako kvalitná príprava všetky zápasy poslúžili asi každému! Už teraz sa tešíme na Vašu ďalšiu účasť!
O rok si tú spoločnú hymnu musíme znova zopakovať..."Lásko má ja stúňu..." :)
P.S1: Heslo Pediatrička? Ale,ale... :)))
P.S2: Fakt ste s nami ešte nevyhrali??? :o

Marcel (bez ověření) – So, 11/09/2010 – 06:41
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i