Béčko prohrálo, starší žáci bodovali naplno

David Konečný – Ne, 10/10/2010 – 12:41

V sobotu 9.10. náš oddíl pořádal první kola dvou soutěží, a to 1. korfbalové ligy a ligy starších žáků. Všechny zápasy jsme odehráli v hale v Kostelci na Hané, protože v naší domácí hale probíhalo reprezentační soustředění korfbalových týmů České republiky a Maďarska. V Kostelci výsledkově předčili naši žáci své kolegy ze seniorského B-týmu, když vyhráli všechny své zápasy, kdežto béčko svůj zápas proti Táboru prohrálo.

1.ČKL Prostějov "B" - Tábor (6:8) 11:16
Velmi stručně se dá říct, že o zápase rozhodl úvod a konec utkání, které patřily soupeři z Tábora. Než se naše seniorská rezerva vzpamatovala a uvědomila si, že hraje zápas, tak na ukazateli skóre svítil výsledek 1:6 v náš neprospěch. Až poté jsme začali lépe pracovat v obraně a tím dali více prostoru a času na prosazení se v útoku. Do poločasu jsme stáhli náskok na pouhé 2 koše a v 15. minutě druhého poločasu jsme dokonce srovnali na 9:9. A protože filozofie B-týmu je hlavně si zahrát a dát šanci všem ze střídačky, tak došlo právě v 15.minutě k všeobecnému střídání, kdy do zápasu nastoupili převážně naši čerství korfbaloví nováčci (byli super!). Musím moc ocenit jejich zapálení do naší hry a vervu, s jakou se do trénování korfbalu pustili. Ale přece jen 2 měsíce trénování nemohly stačit na zkušeného soupeře, který v posledních 15.minutách rozhodl zápas.

Sestava a koše:
Uherka - 5, Lužný - 2, Vařeka - 2 (Vejmola) , Konečný - 1 (Hloch), Planičková - 1 (Hrubanová), Šťastná, Vlčová (Drábková), Zelinková.

Starší žáci - 1.kolo
Do ligy starších žáků jsme nastoupili se dvěma týmy. První tým je tvořen převážně hráči z loňského úspěšného týmu, který letos obhajuje 4.místo. Druhý tým je složen hlavně z hráčů z kategorie mladších žáků. Našimi soupeři byly děti z Českých Budějovic a z Havířova a potěšující zprávou je, že nejen A-tým naplno bodoval, ale i náš B-tým neztratil žádné body!

Přesto výsledky zvláště A-týmu mohly být ještě výraznější, než ve skutečnosti jsou. Děti neproměňovaly vyložené šance (v zápase proti Českým Budějovicím to bylo hrůzných 28 dvojtaktů!) a zahodily tak možnost si výrazně polepšit v tabulce střelců. Takže je stále potřeba poctivě trénovat, aby se takové výpadky neopakovaly proti zdatnějším soupeřům. Ale abych nebyl jen nespokojený, tak na druhou stranu musím uznat, že naši starší žáci naznačili, že jejich hra může i letos vést k finálovým bojům o nejvyšší příčky.

Výsledky:
Prostějov "A" - Prostějov "B" (9:1) 16:5
Prostějov "A" - České Budějovice (9:2) 17:4
Prostějov "A" - Havířov (13:1) 24:1
Prostějov "B" - České Budějovice (3:2) 9:4
Prostějov "B" - Havířov (8:1) 13:2

Hráči a koše:
Marek T. (14), Galíček (12), Havlová (9), Hrobár (8), Vyroubal (8), Ambrosová (7), Šnajdr (7), Rajsiglová (6), Francová (5), Šnajdrová (4), Štefáková (2), Křížková (1), Rieger (1), Štefák (1), Nesvadbíková, Volencová.

Bylo to pěkné, děcka

Bylo to pěkné, děcka ukázala svou kvalitu, ale ještě pořád je na čem pracovat - však vy víte - ty dvojtakty...

No a naše nové posily v Béčku byly super. Příště už od začátku a naplno!

Martin Uherka – Po, 11/10/2010 – 16:56
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i