Mladší žáci se představili letos poprvé doma

David Konečný – So, 16/10/2010 – 18:41

V sobotu 16.10.2010 jsme pořádali 2.kola ligy mladších žáků. Opět jsme měli ve hře dva naše týmy a za soupeře nám byly děti z Náchoda, Znojma a Děčíny. Všechny tyto oddíly jsou už po dlouhá léta tradiční baštou žákovských soutěží, a tak jsme byli netrpěliví, jak si s nimi naše děti poradí. A myslím, že se se soupeři poprali skvěle. A-tým vše suverénně vyhrál a B-tým opět získával zkušenosti hlavně pro svoji kategorii minižáků.

A-tým:
Vím, že máme šikovné děti, ale takovouhle suverenitu jsem opravdu nečekal. Navíc děti dokázaly proti každému soupeři zahrát jiný stylem hry - a to právě takovým, který na soupeře platil. Proti Děčínu se nám dařila hlavně hra okolo koše - záběhy, kombinace ve dvou (tzv.double). A když se k této přidala vysoká úspěšnost střelby z dálky i dvojtaktů, tak nebylo co řešit. Proti Náchodu jsme naopak naši hru zjednodušili prostým stavěním asistence a únikům na dvojtakty. No a nakonec proti Znojmu jsme se opět vrátili ke hře, kterou jsme hráli proti Děčínu a přidali jsme navíc agresivní obranu asistentů Znojma, což vedlo k naprostému zničení znojemského útoku. Děti hrály skvěle a po tomto kole jsou naše letošní ambice v této kategorii opět finálové - jediným nepoznaným soupeřem zůstává Kolín, se kterým se utkáme příští kolo. Ostatní soupeři již okusili naši sílu.

B-tým:
Už před začátkem zápasu jsme uvažovali, jak se můžou cítit naši minižáci, kteří zastupují náš B-tým v lize mladších žáků, při zápase mezi dětmi o 3-4 roky staršími. Tak jen pro ilustraci pro dospělé hráče - je to jako byste hráli na 6 metrů vysoké koše na hřišti o rozměrech 80x40 metrů proti soupeři s průměrnou výškou 2,5 metrů! Pro děti to může být velké trápení, ale moc se mi líbí, jak se nevzdávají. Určitě musí být těžké dětem vysvětlovat, že tyto porážky jsou jen a jen přípravou na kategorii minižáků a že zkušenosti, které v zápasech mladších žáků získají, velmi dobře uplatní mezi svými v lize minižáků. Děcka, vydržet a prát se dál, a ono se to jednou prostě úplně zlomí a otočí.

Výsledky našich týmů:
Prostějov A - Děčín 16:2 (10:1)
Prostějov A - Náchod 10:0 (4:0)
Prostějov A - Znojmo 15:1 (8:0)
Prostějov B - Děčín 0:11 (0:8)
Prostějov B - Náchod 0:12 (0:7)
Prostějov B - Znojmo 2:15 (2:7)

Sestavy a koše:
Šnajdr Petr (8), Štefák Dan (8), Francová Gába (8), Havlová Renata (7), Křížková Pavla (7), Hrobár Láďa (2), Volencová Eliška (2), Veselá Kačenka (1), Podhorný Kuba, Wolker Tomáš, Valenta Pepa, Májková Majda, Chudoba Tomáš, Burget Ondřej, Buriánek Tom a Miloš Nguyen.

Moc velká gratulace k

Moc velká gratulace k výhrám i získaným zkušenostem! Jen tak dál!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 17/10/2010 – 14:10

GOOD

taky moc gratuluju :))

Petr G. (bez ověření) – Ne, 17/10/2010 – 19:43

Super zpráva:)..mooc

Super zpráva:)..mooc gratuluju:)

Nikola (bez ověření) – Ne, 17/10/2010 – 19:53

Paráda

Very-najs-bjůtifl!
Děláte nám radost :))
A to, že mladší alias minižáci dostali tak málo košů, je známkou dobré obrany, protože většině protihráčů byli po pás, aspoň co jsem měl možnost vidět.

Martin Uherka – Po, 18/10/2010 – 05:56
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i