Minižáci třikrát zvítězili!

Aneta Lešanská – Út, 26/10/2010 – 16:55

Tuto sobotu 23.10. se ve Znojmě konal první turnaj minižáků. Děti se na něj poctivě připravovaly již od září, a jak napovídá titulek, poctivý trénink přinesl první ovoce. Na cestu do vinařské metropole jsme se sešli v hojném počtu patnácti dětí, dvou trenérů a tří rodičů a po menších komplikacích s místy v autobusu jsme vyrazili vstříc prvním zápasům.

Prostějov – Náchod 0:3 (0:3)
Jako první soupeř nás čekal tým z Náchoda, kterého dobře známe z loňské sezony. Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, zároveň jsme však neskrývali ambice tento zápas vyhrát, jelikož jsme tento tým na konci loňské sezony dvakrát porazili. Pokud by se vítěz určoval podle střeleckých pokusů, byli bychom jasnými vítězi v poměru 25:10, bohužel pravidla hovoří jasně, a jelikož nám míč obroučkou nepropadl ani jednou a soupeři hned třikrát, zápas jsme prohráli.

Prostějov – Kolín 7:1 (3:0)
Jako druhý nás čekal papírově nejslabší soupeř z Kolína. Ze začátku to však vypadalo, že se nás střelecká smůla z prvního zápasu nepustila a koš nikdy nedáme. A kdo jiný, než naše kapitánka Kačenka, mohl smůlu prolomit?;) První koš nás uklidnil a další na sebe nenechal dlouho čekat. Sice jsme v tomto zápase vyrobili spoustu chyb a skóre mohlo být mnohem vyšší, vítězství jsme si však zcela zasloužili.

Prostějov – Kutná Hora 5:2 (3:0)
Kutná Hora je pro nás další známý soupeř z loňské sezóny, který se nám však, na rozdíl od Náchodu, loni nepodařilo ani jednou porazit. Tušili jsme proto, že tento zápas nebude vůbec jednoduchý. Do zápasu jsme však vstoupili výborně a díky poctivé obraně jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Prostějov – Znojmo 4:1 (2:0)
Soupeř ze Znojma byl pro nás velká neznámá. Ale vzhledem k tomu, že nás Znojmo na dětském maxikorfbalu v červnu vysoko poráželo, nečekali jsme lehký zápas. O to milejší bylo překvapení, kdy jsme soupeři koncentrovanou obranou nedovolili v útoku téměř nic. I když proměňování šancí nebylo podle našich představ, obrana nás podržela a čtyři koše stačili na třetí vítězství tohoto dne.

Slova trenérů: „Bohužel nám v prvním zápase chyběl potřebný klid při zakončení, kdy jsme často zbrkle koš jen obstřelovali, ale i trocha štěstí při jasné šanci. Naštěstí se tato nemohoucnost skórovat nepřenesla do dalších zápasů a později jsme naplno ukázali, co v nás je. Do zápasů jsme střídávali i letošní nováčky, kteří si tak poprvé mohli vyzkoušet zápasové tempo. Všichni nás mile překvapili svou zapáleností do hry a plněním našich pokynů. Celkově se nám turnaj povedl, a už se moc těšíme na ten další 27.11., který pořádáme u nás v Prostějově. Doufáme, že přijde co nejvíc našich fanoušků a naše děti jim ukážou, co v nich je.“

Hráči a hráčky (koše):
Kačenka Veselá (8), Honza Cásek (3), Adam Černoch (2), Majda Májková (1), Mariánka Mlčochová (1), Vojta Ošťádal (1), Kaťa Foretová, Jessica, Kuba Podhorný, Tom Buriánek, Tom Chudoba, Luky Wolker, Míša Jurníček, Lukáš, Dominik Dudík.

Výsledky zápasů

Jen pro upřesnění - minižáci ve Znojmě nad Znojmem vyhráli! V tabulce výsledků řádil nějaký šotek. Můžete to opravit?
Díky!

Jana (bez ověření) – Po, 08/11/2010 – 09:40
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i