I seniorské béčko má své první body

David Konečný – Ne, 07/11/2010 – 20:34

V neděli 7.11. odpoledne zakončil náš druhý seniorský tým dlouhý korfbalový víkend, kdy na domácí půdě přivítal ve druhém kole 1.korfbalové ligy soupeře z Náchodu a rezervy Brna. Výsledkem tohoto dvojutkání byla nejprve prohra s Náchodem, ale hlavně také hřejivé první letošní vítězství nad týmem Brna "B".

Prostějov "B" - Náchod 11:14 (7:8)
Sestava a koše: Lužný 4, Vařeka 1 (Hloch), Šťastná 2 (Hrubanová), Měsícová - Tichý 3, Vejmola, Zelinková, Drábková (Vlčová 1).

Zápas byl celkem vyrovnaný v celém svém průběhu, což je velmi příjemná zpráva. Bohužel jsme se během zápasu nevyvarovali jednoduchých chyb, kterými jsme soupeři umožnili velmi lehce skórovat. Velmi střízlivým odhadem to bylo 7 košů, které jsme dostali zbytečně. Naopak naše koše jsme si museli tvrdě vypracovat. Celkově se dá říct, že výsledek je dobrý.

Prostějov "B" - Brno 17:16 (10:9)
Sestava a koše: Lužný 3, Vařeka 2, Šťastná 4, Měsícová 2 (Vlčová 1)- Tichý 3, Vejmola 1 (Hloch), Zelinková 1, Drábková (Hrubanová).

Opět to byl vyrovnaný zápas, ve kterém jsme stále vedli mi a soupeř jen dotahoval. Bohužel se nám nepodařilo se odtrhnout na větší rozdíl než dvou košů. Infarktový byl doslova závěr zápasu, kdy 5 sekund před koncem házelo Brno penaltu, kterou kdyby proměnilo, tak by zápas skončil remízou. Naštěstí soupeř koš nedal a tak jsme se mohli radovat z prvního letošního vítězství!

Závěrečné slovo:
Cílem B-týmu není ani tak sbírání bodů, ale spíše to, aby si všichni zahráli. Přesto si myslím, že hrát jen tak pro nic za nic je zase zbytečné, takže jsem moc rád, jak se všichni rvali o první vítězství. Náš seniorský B-tým je složen ze tří skupin korfbalových hráčů. První skupinou jsou naši dorostenci, od kterých očekáváme, že se mezi seniory vyhrají a že B-tým potáhnou kupředu - na ty klademe největší nároky. Druhou skupinou jsou bývalí hráči A-týmu, nebo hráči, kteří alternují mezi A-týmem a B-týmem a nebo hráči, kteří nemají čas na pravidelné trénování v A-týmu - tito hráči hrají pro zábavu a pro předávání zkušeností mladším spoluhráčům. Třetí skupinou jsou absolutní korfbaloví nováčci, kterým se korfbal zalíbil a baví je - u nich je cílem se při hře pobavit a co nejrychleji se učit věci, které pro korfbal potřebují. Jsem moc rád, že všichni z každé skupiny si dnes splnili to, co od nich očekáváme.

paráda

gratulace jak nic, body jsou doma....a kdo je to ta Měsícová?:-)

Z11 (bez ověření) – Ne, 07/11/2010 – 21:00

Nová kapitánka béčka !

Nová kapitánka béčka ! :-) ... hrála moc dobře a je to fakt výrazná posila.

David Konečný – Po, 08/11/2010 – 13:19

Super!

...třeba si taky ještě tuhle sezonu zahraju ;-)

Miňa

Jan Mynařík – Po, 08/11/2010 – 09:16

Nevím, nevím ... :-)

Za dvou důvodů si nejsem jistý tvojí účastí na hřišti - 1. mám strach o tvé zdraví a 2. mám strach o výsledek zápasu :-)))

David Konečný – Po, 08/11/2010 – 13:21

neboj

viděli jsme, že se na hřišti potáceli i mnohem starší hráči než Miňa, přežili a výsledky moc neovlivnili :-)

Anonym Janka (bez ověření) – Po, 08/11/2010 – 15:33
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i