Mladší žáci prohráli doma 2x s Kolínem

David Konečný – Ne, 06/03/2011 – 15:14

V neděli 6.3.2011 hrály naše děti dva zápasy proti Kolínu. První zápas odehrál náš A-tým mladších žáků, který prohrál 3:5. Druhý zápas B-týmu byl opět hlavně o získávání zkušeností našich minižáků, kteří prohráli 0:28. Ovšem zvláště A-tým se mohl přesvědčit, že se proti Kolínu dá hrát, i když zápas byl ovlivněn řadou neúčastí hráčů na obou stranách. Velký dík patří fanouškům, kteří celkem solidně zaplnili tribuny naší haly!

Prostějov "A" - Kolín 3:5 (2:2)
Zápas jsme začali velmi dobře a hned první střela Peti Šnajdra skončila v koši. Pak následovala delší dobu nepřesná hra zvláště z naší strany, kdy jsme prakticky nabídli sami soupeři několikrát zopakovat útok svými nepřesnými přihrávkami. To mělo za následek logický konec v podobě srovnání Kolína na 1:1. Hned po otočení stran jsme opět šli do vedení my, kdy zaznamenal koš Láďa Hrobár. Ovšem historie se opakovala, měli jsme velké množství nepřesných přihrávek, což opět pomohlo soupeři srovnat na polčasových 2:2. Ve druhé půli jsme sice omezili počet nepřesností, ale naprosto se rozpadl nějaký obraz hry. Hráli jsme prakticky na náhodu a nikdo nebyl schopen vzít zodpovědnost na sebe. Vypadalo to, jako bychom jen čekali, kdy dá soupeř koš. Soupeř dal hned dva koše a dostal se do vedení 4:2. Ještě dvě minuty před koncem stačila z penalty srovnat Eliška Volencová, ale na obrat už jsme neměli síly. Navíc Kolín v poslední vteřině dal svůj pátý koš.

Prostějov "B" - Kolín 0:28 (0:12)
Výsledek je velmi krutý a doufám, že to děti nějak moc nedemotivovalo. Stále celou sezónu říkám, že tyto zápasy jsou pro ně velkou zkušeností pro zápasy v jejich kategorii minižáků. Ostatně už v prvním zápase za A-tým nastoupili dvě minižáčky - Kačenka Veselá a Majda Májková - a rozhodně se neztratily.

Slovo trenéra: Hlavně se zmíním o komentáři k výkonu A-týmu. Věřím stále, že pokud budeme hrát v plné sestavě, tak na Kolín máme. Zvláště když jsme neproměnili 2 penalty! Ovšem je tu jedno velké ALE. Hráči si musí uvědomit, že základ pro dobrý výsledek v zápase se vytváří na tréninku. Navíc všichni hráči A-týmu už mají letos poslední možnost ve své kategorii zvítězit, takže by tomu měli obětovat maximum. Hodně to samozřejmě záleží i na mě, ale děti by si měli uvědomit, že sice už umí dost, ale je tu soupeř, který je poráží. Takže to chce maximálně zodpovědně zamakat poslední dva měsíce na trénincích a využít letošní šance na zlatou medaili.

Je čas oprášit staré

Je čas oprášit staré dobré pořekadlo
"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti",
případně pro jazykové znalce
"No pain - no gain"

Martin Uherka – Ne, 06/03/2011 – 22:55
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i