Minižáci opět neprohráli!

Aneta Lešanská – Út, 22/03/2011 – 21:36

Tuto sobotu se odehrálo předposlední kolo ligy minižáků, tentokrát ve vzdáleném Děčíně. A jak napovídá titulek, děti potvrdily svoji vzrůstající formu a opět neprohrály ani jeden ze tří odehraných zápasů. A jelikož čtvrtý soupeř z Kolín nepřijel, náš tým si připsal hned 10 bodů do ligové tabulky.

Na nádraží jsme se sešli opět v hojném počtu 11 dětí, 3 rodičů a 2 trenérů a vyrazili jsme na dlouhou pětihodinovou cestu. V Olomouci se k nám připojili ještě Honzík s maminkou, kterým vlak v Prostějově ujel, a byli jsme kompletní. Velkým zážitkem byla jízda Pendolinem, kterou děti i někteří dospělí absolvovali úplně poprvé. Nutno podotknout, že ostatní cestující už takovým nadšením neoplývali, děti si totiž cestu užívaly plnými doušky. Cesta nakonec utekla rychleji než jsme čekali a mohli jsme se těšit na prvního soupeře - Náchod.

Náchod - Prostějov 2:2 (1:1)
V prvním zápase nám v útoku nešlo skoro nic, natož trefit koš. Naštěstí obrana šlapala od začátku na jedničku a když se trefila Kačka a Kubík, mohli jsme se radovat alespoň z remízy. Jak už je pro tuto sezonu typické, první zápasy jsou z naší strany plné nepřesností a spíše slouží k rozehrání než k tomu, aby děti mohly naplno předvést, co v nich je.
Sestava a koše: Veselá 1, Foretová (20. Vrbová), Valenta, Cásek, Podhorný 1, Májková, Šmehlíková, Ošťádal

Prostějov - Kutná Hora 6:2 (4:2)
Ze druhého soupeře jsme měli trochu respekt, vždyť má ve svých řadách mnohem větší a často zkušenější hráče. Výbornou obranou jsme mu však nedali šanci. Tlak v útoku pak často končil buď střelou nebo faulem soupeřem a proměněnou penaltou. Prostějov tak vybojoval první sobotní vítězství.
Sestava a koše: Veselá 2, Vrbová (15. Foretová), Cásek (15. Buriánek), Valenta J., Májková, Šmehlíková 1 (18. Habáňová), Podhorný 3, Ošťádal (15. Valenta F.)

Děčín-Prostějov 1:6 (1:3)
Jako poslední nás čekal domácí tým. Soupeři chybělo několik opor, proto jsme mohli experimentovat a dát více prostoru i ostaním hráčům z lavičky. I když první koš vstřelil Děčín, byl to zároveň koš poslední, který mu naše obrana dovolila. Jen díky nepřesným střelám nenarůstalo skóre rychleji, herní převaha však byla patrná a Prostějov si v poklidu dokráčel pro další cenné vítězství.
Sestava a koše: Veselá 3, Habáňová, Buriánek 1(15. Cásek), Valenta J., Májková 1, Vrbová (18. Šmehlíková), Podhorný 1, Valenta F. (15. Ošťádal)

Prostějov se po tomto turnaji dostal na průběžné druhé místo tabulky. O konečném rozřazení do finálových bojů se rozhodne již 2.dubna na posledním kole ligy v Kutné Hoře. Finále se pak koná 7. května v Kolíně, kam rádi vezmeme všechny naše fanoušky!;)

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i