Plný bodový zisk z domácích zápasů!

David Konečný – Ne, 02/10/2011 – 12:08

V sobotu 1.10.2011 náš oddíl hostil dvě soutěže. Nejprve dopoledne měli svoji letošní premiéru naši starší žáci proti Náchodu a Znojmu. No a odpoledne v rámci extraligy ve druhém kole sezóny uvítal náš tým soupeře z Havířova. Oba naše týmy byly na 100% úspěšné a získaly tedy pro náš klub 12 bodů!

ČKE

1. zápas: Prostějov - Havířov 18:11 (10:7)
Sestava a koše: Uherka - 2, Tichý - 1, Lešanská - 4, Snášelová - 1, Šnévajs - 4, Lužný - 1 (45. Marek T. - 1), Nasadilová - 4, Uherková.

Od začátku zápasu bylo poznat, kdo hraje lépe - byli to naši hráči. Proti nováčkovi soutěže jsme se rychle ujali vedení 2:0, ovšem od té doby už koše na naší straně přibývaly velmi pomalu a houževnatý mladý soupeř se stále držel na dostřel. Ještě ve 20.minutě byl stav 6:6. Vítězství o 3 koše v poločase bylo velmi vydřené. Druhý poločas jsme opět začali lépe, hlavně obrana byla více důsledná a Havířov měl problémy se skórováním. Za celý poločas dal soupeř jen 4 koše, a protože my jsme zaznamenali 8 košů, tak se zrodil konečný výsledek 18:11.

2. zápas: Prostějov - Havířov 26:12 (11:5)
Sestava a koše: Uherka - 4, Tichý - 3 (45. Marek T.), Lešanská - 3, Snášelová - 2 (45. Zelinková), Šnévajs - 5, Lužný - 2, Nasadilová - 5 (40. Planičková - 1), Uherková - 1.

Druhý zápas měl do 20. minuty pod kontrolou pouze jeden tým. Byli to totiž naši hráči, kteří právě za 20 minut vstřelili 9 košů a u soupeře stále svítila 0. Bohužel posledních 10 minut první půle opět poznamenala náš tým ztráta koncentrace a Havířov dokázal snížit do poločasu na 11:5 v náš prospěch. Naštěstí si naši hráči o přestávce uvědomili, že ve druhé půli nemůžou polevit a velmi dobrou a klidnou hrou navyšovali skóre na konečných 26:12. Přece jen se v tomto zápase projevila lepší fyzická kondice našich hráčů, kterou jsme zúročili v jasné vítězství.

Starší žáci

Prostějov - Náchod 14:7 (7:5)
Sestava a koše: Galíček - 2, Marek M. - 1 (30. Štefák), Havlová - 1, Křížková - 3, Vyroubal - 3, Šnajdr, Ambrosová - 2, Rajsiglová - 2.

První zápas sezóny naše děti zvládli perfektně. S loňským finalistou ligy starších žáků byl úvod doslova střeleckým představením a na obou stranách padlo po 3 koších z velké dálky. Od té doby se začala projevovat ale naše lepší herní kvalita a nebýt opět spousty zahozených šancí, tak mohlo být po poločase rozhodnuto. Ve druhé půli jsme získali i fyzickou převahu a velmi dobrým výkonem jsme celkem v klidu dovedli zápas do vysokého vítězství 14:7. Toto vítězství je vůbec naším prvním vítězstvím v této kategorii nad obávaným Náchodem.

Prostějov - Znojmo 9:8 (3:4)
Sestava a koše: Galíček - 1, Marek M. (30. Štefák), Havlová - 3, Křížková, Vyroubal - 2, Šnajdr, Ambrosová - 1, Rajsiglová - 2.

Proti obhájci titulu jsme začali nedobře. Nedokázali jsme proměňovat celkem výhodné střelecké pozice, které vedly vždy ve ztrátu míče, protože výšková převaha mužské části Znojma byla velmi výrazná. Za stavu 4:1 pro soupeře jsme naprosto překopali taktiku k zápasu - zrychlili jsme pohyb míče, naše děvčata šla hrát pod koš, kdežto chlapci měli za úkol rychlý pohyb před košem. Od této doby jsme pomalu ale jistě začali náskok Znojma dotahovat. Utkání bylo spíše bojem než pěkným korfbalem. V poslední minutě jsme se díky proměněné penaltě poprvé v utkání ujali vedení 9:8 a takticky zvládnutým koncem jsme již zápas nepustili.

Moc pěkné, gratuluji

Moc pěkné, gratuluji oběma týmům! Škoda, že musím doma ležet pod peřinou, potit se a nemohl jsem to vidět :-(

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 02/10/2011 – 15:03

Škoda...

Tak mě mrzí, že tam nebyl a nestrávil pěkný den s korfbalem... I tak jste to zvládli a vyhráli...
jen tak dál... a vyhrávat...
Držím palce...

petr M. (bez ověření) – Út, 04/10/2011 – 13:00
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i