Seniorké béčko bojovalo v Kolíně

David Konečný – Ne, 16/10/2011 – 15:46

V neděli 9.10. 2011 jsme se vypravili do Kolína, kde se konalo první kolo 1. ČKL. I přes několikaminutové zpoždění našeho prvního vlaku jsme dorazili v pořádku a s mírnou nechutí z vyhlídky na předlouho cestu jsme se vydali na halu.

Prostějov – Brno 11:12 (3:7)
Sestava a koše: Bednář – 1, Lužný – 1, Drábková (30‘ Borsiczká), Měsícová – 3, Hloch, Tichý – 2, Zelinková – 2, Šťastná – 2

Do prvního zápasu jsme vstoupili s celkem dobrou obranou a především obranným doskokem. Téměř všechny zahozené šance Brna skončily v našich rukou. Poté, co jsme o koš vedli, jsme ovšem značně polevili, pod košem jsme si navíc nerozuměli a Brno nás potrestalo pěti koši v řadě. Skóre tedy bylo 2:6 pro naše protivníky. Do poločasu se oběma týmům povedlo dát po jednom koši a skóre v poločase tedy ukazovalo 3:7 ve prospěch Brna.
O přestávce se nám povedlo zkoncentrovat, podařilo se nám vstřelit první koš a tím začala pro změnu naše šňůra pěti košů. V té chvíli jsme se s Brnem začali o vedení přetahovat. Ke konci utkání Brno opět mírně navýšilo svůj náskok a nám už se nepodařilo nic jiného než jen snížit na konečné skóre 11:12.

Prostějov – Kolín 11:25 (7:12)
Sestava a koše: Bednář – 2, Hloch – 1, Borsiczká, Měsícová – 2 (25‘ Zelinková), Lužný, Tichý – 5, Drábková, Šťastná – 1

Zápas s Kolínem jsme začali opět poměrně dobře. Hráli jsme klidnou a koncentrovanou hru a téměř celou čtvrthodinu se nám dařilo držet vyrovnané skóre. Dokonce jsme o 2 koše vedli. Pro nás nepříliš běžný stav možná způsobil, že jsme začali chybovat. Snažili jsme se udržet naši hru, cítili jsme, že kdybychom vydrželi, mohli bychom dosáhnout i na nějaké body a Kolín vycítil, že právě to nás znervózňuje.
Těsně před poločasem se navíc zranila naše důležitá hráčka a koncentrace byla tatam. I když jsme se snažili sebevíc, bylo na nás v průběhu druhého poločasu vidět, že se pomalu, ale jistě vzdáváme. Přihrávky se nedostávaly do těch správných rukou a když už, tak z nich vypadávaly. Navíc se nám vůbec nedařilo ve střelbě. Kolín toho po právu náležitě využil a upravil tak stav na konečných 11:25.

Přestože jsme nezískali žádný bod, užili jsme si korfbalový výlet a s pohodovou náladou se vypravili na cestu zpátky. Po milém nedorozumění ohledně místenek ve vlaku jsme se konečně usadili a frčeli do Prostějova.

Autor článku: Marta Borsiczká

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i