Střelecká exhibice starších žáků v Brně

David Konečný – Ne, 23/10/2011 – 16:35

V nedělí 23.10.2011 hráli naši starší žáci 2.kolo své soutěže v Brně. Soupeři nám byli žáci týmu Brna "B" a týmu z Českých Budějovic. Ani jednoho soupeře jsme nešetřili a oba dostali 20-ti bodové příděly. Brno nám podlehlo 26:1 a České Budějovice 21:2.

Do Brna jsme vyrazili už v 7:25 vlakem z Prostějova, i když jsme první zápas měli hrát až v 11:00. Bohužel lepší spoj nebyl k mání. A tak se stalo, že v hale jsme byli 1,5 hodiny před zápasem a krásně jsme se nudili. Proto jedinou obavou před prvním utkáním bylo plnohodnotné soustředění se na zápas.

Prostějov - Brno "B" 26:1 (11:0)
Sestava a koše: Galíček (21. Šnajdr - 4), Marek M. - 4 (21. Rieger), Francová - 2, Křížková - 2, Vyroubal - 4, Štefák (26. Hrobár - 2), Ambrosová - 8, Rajsiglová.

Již od začátku byla jasná naše převaha, a to jak fyzická, tak i herní a střelecká. Soupeř byl složen převážně z hráčů, kteří hrají svoji první nebo druhou sezónu, a tak i zkušenosti byly na naší straně. I když do prvního poločasu nastoupili za nás hlavně hráči základní sestavy, tak po prostřídání ve druhém poločase byla naše hra lepší než v prvním poločase. Důvodem toho stavu bylo to, že pohyb střídajících hráčů byl lepší, než u některých hráčů v první polovině zápasu.

Prostějov - České Budějovice 22:2 (16:1)
Sestava a koše: Galíček - 2 (21. Šnajdr - 1), Marek M. - 3 (21. Rieger), Francová - 1, Křížková - 3, Vyroubal - 4 (26. Hrobár), Štefák - 2, Ambrosová - 5, Rajsiglová.

Ve druhém zápase se znatelně zlepšil pohyb všech hráčů ze základní sestavy, a tak i přísun košů byl znatelněji rychlejší, než v prvním zápase. Přece jen České Budějovice donutili naše hráče k vyššímu tempu, což našim rychlým hráčům vyhovovalo. Ovšem po vystřídání se tentokrát naše hra zpomalila a koše již ve druhém poločase tak snadno nepadali. Přesto bodový rozdíl byl znatelný.

Slovo závěrem:
Jsem rád, jak jsme tyto zápasy střelecky zvládli. Samozřejmě bylo ještě dost šancí, které jsme nevyužili, ale přece jen výrazněji převládal počet využitých střeleckých pozic. Je tedy pozitivní, že naše proměňování šancí od začátku sezóny roste - hlavně úspěšnost některých nejmenovaných hráčů byla až zarážející v pozitivním smyslu. Velmi dobrou zprávou je i to, že se střelecky prosadili i hráči, kteří obvykle v základní sestavě nenastupují a že se neprosadili jen střelecky, ale i herně. Celý den jsme tedy mohli zakončit tradičně po brněnsku - v KFC a u Meka. Jedinou kaňkou dne bylo to, že jsem zapomněl registračky a soupisku v hale, takže jsem se musel pěšky vracet do haly až z nádraží - naštěstí i při odjezdu jsme měli spoustu času.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i