B-tým seniorů v Budějovicích nejprve smolně remizoval a pak vyhrál!

David Konečný – Ne, 30/10/2011 – 19:08

Na dušičkovou neděli 30.10.2011 se vypravil náš B-tým ke svému druhému kolu letošní sezóny do Českých Budějovic, kde mu byly za soupeře rezervy týmů ze Znojma a právě z Budějovic. A cesta byla velmi úspěšná, když náš tým uhrál remízu 14:14 se Znojmem a porazil domácí Budějovice 15:12!

Do Budějovic jsme vyrazili auty - ono to tam ani jinak nejde - v počtu 8 aktivních hráčů a jednoho přicmrdávače, řidiče a rádoby kouče mě. Do Budějovic i zpět byla cesta bez problémů, protože většina "dušičkářů" vždy cestovala opačným směrem než my. A díky přechodu času z letního na zimní jsme měli i hodinku k dobru, takže všichni mohli nastoupit v plné síle.

Prostějov – Znojmo 14:14 (5:6)
Sestava a koše: Bednář – 1, Smrček, Uherková - 3, Drábková - 1, Lužný – 1, Tichý – 5, Zelinková – 2, Borsiczká – 1

Za rezervu Znojma nastupuje jejich talentovaný dorostenecký tým. Bohužel pro náš korfbal z pohledu České republiky mám dojem, že se jejich talent vůbec nerozvíjí. Pokyny z lavičky typu: "Už dejte koš", "Proč jsi ho neubránil" atd. těmto mladým hráčům moc nepomůžou. Ano, kluci mají dobrou střelbu, ale to je vše, co tito mladí hráči předvedli. Děvčata se prakticky neprosadila a mužská část týmu je ani nepodporovala. Ale když se zaměřím na náš tým, tak my jsme hráli přece jen pestřejší hru a nebýt spousty nevyužitých šancí a zkažených přihrávek, tak zápas vůbec nemusel být tak dramatický. Velkým oceněním pro náš tým je to, že ani za stavu 8:13 v náš neprospěch se nikdo nevzdával a naopak to byl náš B-tým, který v poslední minutě za stavu 14:13 v náš prospěch sahal po vítězství. Podle mého názoru ale rozhodčí zbytečně natahoval poslední minutu utkání a soupeř šťastnou střelou z dálky současně s hvizdem rozhodčího vyrovnal.

Prostějov – České Budějovice 15:12 (6:7)
Sestava a koše: Bednář – 4, Smrček - 1, Zelinková – 1, Borsiczká, Lužný – 1, Tichý – 5, Uherková - 3, Drábková

Ve druhém zápase proti nám nastoupil oproti profesorsky hrajícímu Znojmu velmi agresivní tým z Budějovic. Bylo cítím, že řada mladých a vysokých hráčů nahrazuje své korfbalové dovednosti nezměrnou bojovností. A právě s tímto stylem hry jsme měli problémy v první polovině hry. Ve druhé půli jsme se hře soupeře přizpůsobili, snažili jsme se v obraně bránit asistenta a naopak v útoku lépe využívat hru asistenta v náš prospěch. A když se k tomu přidala i celkem dobrá střelba, tak se náš B-tým mohl radovat z prvního vítězství v této sezóně!

Slovo závěrem:
Jsem moc rád, že to tak dopadlo. Radost je umocněna i tím, že můžu říct, že předvedená hra byla se všech 3 týmů nejlepší a nebýt klasické slabiny nejen našeho B-týmu - proměňování šancí a přihrávky - tak by byly výsledky ještě lepší.

paráda

tak gratujuju přátelé a příště se možná i přidám...:-)

Z11 (bez ověření) – Ne, 30/10/2011 – 22:23

No jasný :-)

Teď když se vyhrává a nejdelší cesta je za námi, tak se přidáš! :-) ... ale šanci ještě máš, ale musíš si ji nějak zasloužit :-)

David Konečný – Po, 31/10/2011 – 05:53

omluva...

Moc mě mrzí, že Tom Mařek nemohl s Vámi, ale měl pracovní povinnosti (pomoc rodiči)...
Snad ho vezmete zpátky, když se Vám tak daří...

mařkovi (bez ověření) – St, 02/11/2011 – 18:13

taky omluva..

flakala sem se v belgicku..takze se omlouvam, ze sem se nemohla zucastnit, nicmene vidim, ze to spise prospelo bo co:P mam velkou radost za vyhru i remizu, je to pecka!! velka gratulace vsem!

jita77 (bez ověření) – Pá, 04/11/2011 – 01:02
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i