Mladší žáci nepřekvapili

Aneta Lešanská – Ne, 06/11/2011 – 20:40

V neděli 6.11.2011 nastoupil tým našich mlžů (krycí název mladších žáků) k dalším zápasům letošní sezony. Soupeřem mu byly týmy z Náchoda, Kutné Hory a Znojma. Bohužel se nám nepodařilo zvítězit, děti si však odnesly spoustu nových zkušeností a podnětů do dalšího tréninku.

Prostějov - Náchod 3:12 (1:7)
K prvnímu zápasu jsme nastoupili v nejsilnější možné sestavě s odhodláním překvapit soupeře a získat alespoň bod. V obraně jsme však nedokazali odlepit nohy od země a "šouráním" se rychlý soupeř ubránit nedá. Náchod nás porazil lehkými dvojtakty, které jsme mu dovolili. I když se nám občas podařilo zahrát v poslední době trénovaný záběh a vytvořit si tak šanci ke střele, proměňování střel bylo mizerné.
Sestava a koše: Kačka Veselá, Barča Krčová, Pepa Valenta 2 (Fanda Valenta), Tom Buriánek (Tom Chudoba), Majda Májková, Terka Vrbová (Eliška Horká), John Bartoš (Jan Cásek), Jakub Podhorný 1

Prostějov - Kutná Hora 0:10 (0:4)
Dalšího soupeře jsme mohli okouknout během třízápasové pauzy a bylo jasné, že půjde o tvrdý oříšek. Zejména výškovými a hmotnostními proporcemi měl jasnou převahu nad naším drobným týmem. Obrana pracovala dobře a až na pár chyb nebyla beznadějná. Bohužel jsme si nedokázali v útoku pořádně přihrál a soupeř naše chyby trestal košem.
Sestava: Kačka Veselá, Barča Krčová, Pepa Valenta (Fanda Valenta), Tom Buriánek (Tom Chudoba), Majda Májková, Terka Vrbová (Eliška Horká), John Bartoš (Jan Cásek), Jakub Podhorný

Znojmo - Prostějov 13:3 (7:1)
Zápas se Znojmem byl podobný tomu s Kutnou Horou. Soupeř nebyl sice tak velký, zkušeností a pohyblivostí nám však nedal šanci. V zápase se ovšem našlo několik světlých okamžiků, které dokázaly potěšit oko domácího diváka. Například proměněný dvojtakt Pepu po přihrávce Kačky z pole.
Sestava a koše: Kačka Veselá 1, Barča Krčová (Eliška Horká), Pepa Valenta 1, Tom Buriánek, Majda Májková, Terka Vrbová , John Bartoš (Jan Cásek), Jakub Podhorný 1

Shrnutí trenéra: Přestože se ve hře našlo několik pozitivních prvků, negativní bohužel převažovaly. Korfbal je o přesné střelbě, přihrávkách a uvolnění bez míče. Ani jednu z činností dnes jako trenéři nemůžeme pochválit. V několika slibných šancích jsme střelu spíše zahodili a míč netrefil ani zařízení. Místo běhání jsme po hřišti převážně chodili a přihrávky létaly buď do autu nebo do rukou soupeře. Přes velké protihráče je to vždy težké, ale pílí na tréninku a snahou a dravostí v zápase se snad časem prosadíme.

Těším se, až žáčci

Těším se, až žáčci trochu vyrostou, protože jako jediní se v neděli snažili trochu hrát kolem koše, záběhy a správně reagovali na špatné postavení obránce...akorát si přes ty obry nemohli přihrát :)

MAUH (bez ověření) – Po, 07/11/2011 – 06:37
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i