Minižáci přivezli plný počet bodů!

Aneta Lešanská – Po, 14/11/2011 – 18:56

V neděli 13.11.2011 minižáci odehráli své druhé kolo, tentokrát pořádané v Kutné Hoře. Po velmi dobrém výkonu nenašli přemožitele a přivezli maximální počet devíti bodů ze zápasů proti Českým Budějovicím, Náchodu a rivalovi z Kutné Hory.
Na cestu jsme vyrazili v přijatelných ranních hodinách v počtu třinácti dětí, čtyř rodičů, dvou fanoušků a dvou trenérů. Přestože jsme věřili, že můžeme soupeře potrápit, vzhledem k výsledkům z prvního kola jsme na turnaj nepřijeli jako favorité.

Prostějov - České Budějovice 5:0 (2:0)
Jako první nás čekal soupeř neznámý, který je v lize nováčkem. O to víc jsme se na první zápas museli zkoncentrovat. Tým z Českých Budějovic naštěstí nekladl větší odpor a nebýt naší míň jak desetiprocentní úspěšnosti střelby ze všech vzdáleností, bylo by skóre v náš prospěch mnohem vyšší. Zejména pro hráče, kteří hrají korfbal třetím rokem a trénují převážně na vyšší koše pro mladší žáky, bylo trefení obroučky nadlidským úkolem.

Prostějov - Náchod 5:2 (3:1)
Druhý zápas se v mnohém podobal tomu prvnímu. Výborně jsme bránili, získávali míče, vytvářeli si tlak a šance v útoku. Ale ne a ne trefit koš. Přece jen jsme dali víc košů jako soupeř a o vítezi na základě předvedené hry nebylo pochyb.

Prostějov - Kutná Hora 10:3 (6:1)
Jako poslední nás čekal soupeř, který nás v prvním kole suverénně porazil. Mírně oslabený protivník však na náš rozjetý tým nenašel recept, a když jsme začali (konečně!) proměňovat vyložené šance, mohli jsme si připsat cenný skalp a další tři body do průběžné tabulky.

Hráči turnaje a koše: Barča Krčová (2), Kačka Foretová (4), Šarlotka Podhorná, Eliška Horká, Pepa Valenta (4), Vojta Ošťádal (4), Martin Zikmund (1), Míša Jurníček (1), Radek Drbal (1), Adam Soldán, Dominik Dudík (1), Saša Diviš (2), Honza Peška

Závěrem pár slov trenérů:
Od prvního kole děti udělali obrovský kus práce. Zejména bychom chtěli jmenovat Barču Krčovou, která korfbal hraje zhruba dva měsíce a během tohoto kola se stala svou dravostí a precizností oporou týmu.
Přesto máme pořád rezervy, obzvlášť zakončení je u většiny dětí mizerné. Nezbývá, než pokračovat v poctivém tréninku. Vždyť vyhrávat je mnohem příjemnější, nebo ne?;)

Velká gratulace! :-)

... no a co se týká té úspěšnosti střelby, tak to nikdo z nás nemá těžší na trénincích během týdne, než mini a mladší žáci - vždyť oni musí umět střílet každý trénink nebo kolo na různě vysoké koše - ale to si časem sedne a pak už půjde úspěšnost jen nahoru!

David Konečný – Po, 14/11/2011 – 19:27

Bravo...

Je krásné číst, jak se daří "prťatům"... Je fajn, že si vytváříte hráčskou základnu. Držím palce trenérům, že udrží u Korfbalu co nejvíc osůbek...
Bravo...

mařkovi (bez ověření) – Út, 15/11/2011 – 12:06

Nádhera

Nádhera a velká gratulace! Je super, že se dětem daří ... máme budoucnost!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 15/11/2011 – 18:58
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i