Postaršený B-tým opět neprohrál!

David Konečný – So, 03/12/2011 – 17:33

V sobotu 3.12.2011 hrál náš B-tým své 4 kolo 1.ČKLv Moravské Třebové. Našimi soupeři byli vedle domácího týmu i ex extraligový hráči z Děčína. První zápas s domácími jsme zaslouženě vyhráli 19:14, druhý zápas skončil po velkém finiši Děčína remízou 21:21.

Díky různým povinnostem, nemocem a jiným okolnostem nám do optimální sestavy chyběli 3 kluci, a tak je museli zastoupit dva velezkušení matadoři a zasloužilí dinosauři našeho oddílu Zdeněk Snášel a moje maličkost. Třetím náhradníkem do party byl naopak benjamínek Tomáš Marek. A myslím, že záskok to byl celkem vydařený!

Prostějov – Moravská Třebová 19:14 (8:5)
Sestava a koše: Tichý - 5, Marek T. - 2, Borsiczká (30. Hrubanová), Zelinková - 1, Snášel - 4, Konečný - 3, Měsícová - 2, Šťastná - 2

Od začátku jsme byli lepším týmem s lepší střelbou a na principu, že jeden útok dal vždy 2 koše a druhý alespoň jeden, jsme postupně zvyšovali náš náskok. Přitom naše střelba byla velmi úspěšná a i doskok fungoval. Až ke konci zápasu jsme dovolili soupeři mírně zkorigovat výsledek, protože jsme odstoupili od jednoduché hry k vymýšlení rádoby krásných akcí, které nebyly účinné.

Prostějov – Děčín 21:21 (12:4)
Sestava a koše: Tichý - 6, Marek T. - 4, Borsiczká - 1, Zelinková - 2, Snášel - 1, Konečný - 5, Měsícová - 1, Šťastná - 1

Ve druhém utkání byl favoritem tým z Děčína, ale náš vstup do zápasu a vůbec hra až do 40.minuty utkání byla velmi koncentrovaná a účinná. Velmi se nám dařilo střelecky, naopak soupeř byl střelecky naprosto impotentní. Nám opět dobře fungoval doskok a jednoduchou hru jsme si vypracovali za 40 minut hry náskok 16:6! Ten jsme ovšem neudrželi. Důvodů může být několik - úbytek našich sil, obava o výsledek, chyby v obraně, chyby rozhodčího s následujícími přísnými penaltami a nakonec i výrazně zlepšená střelba soupeře. Náskok jsme tedy ztratili v poslední minutě, kdy soupeř srovnal na konečných 21:21.

Slovo závěrem: "Pro B-tým je důležité si dobře zahrát. Dnes jsme ale měli za cíl nejen se pobavit, ale i vyhrát s Moravskou Třebovou, která je zatím v soutěži na posledním místě. Naopak bod navíc proti Děčínu je příjemným bonusem, a to zvláště poté, co v optimální sestavě B-týmu chyběli mladí a draví kluci. Škoda jen toho nadějného náskoku právě s Děčínem - bodů mohlo být i 6!"

"Děcka"...

... děkuji za tyto zápasy, bylo to super... zvláštní dík patří "dinosaurům", jmenovitě Davovi a Zdenovi ;-) ... Mají nemalý podíl na našich úspěších :-)) (P.S. slovo "úspěších" mi jako novopečenému žurnalistovi zní mimořádně divně, ale "gůgl" to jistí, prej je to normální slovo :-)) Každopádně díky i všem ostatním, bylo to fajn! Příště zas :-)

Emmí (bez ověření) – Ne, 04/12/2011 – 02:06
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i