Dorostenci na nový rok nadělili soupeřům 53 košů!

David Konečný – Ne, 08/01/2012 – 15:08

Hned první víkend po Novém roce 2012 cestovali naši dorostenci do nejvzdálenější možné destinace - do Českých Budějovic - ke svému 5. kolu České dorostenecké korfbalové extraligy. Mimo domácího týmu byl našim dorostencům za soupeře i tým Znojma "B". A nutno přiznat, že v sobotu 7.1.2012 naše naděje soupeře nešetřili a v součtu oběma týmům nadělili 53 košů a s jistotou oba zápasy vyhráli.

Před odjezdem do Českých Budějovic jsme museli řešit hned několik komplikací. První z nich bylo zajištění dopravy. Zde musím poděkovat obětavosti rodičů Šnajdrových a Janče Uherkové, kteří nám velmi pomohli s vyřešením tohoto problému. A určitě všichni zúčastnění potvrdí, že cesta z Budějovic domů byla díky sněhové nadílce velmi náročná. Druhou komplikací byla neúčast 3 chlapců a 3 dívek z týmu dorostenců ze zdravotních nebo rodinných důvodů. Naštěstí je kádr dorostenců relativně široký a kvalitní, takže na předvedené hře se absence 6 hráčů neprojevila. Posledním možným oslabením byla i neúčast trenéra dorostenců Martina Uherky, ale ani to se snad na výkonech dorostenců neprojevilo.

Prostějov - Znojmo "B" 29:17 (12:5)
Sestava a koše: Galíček - 7, Marek M. - 2, Havlová - 5, Drábková - 1, Vyroubal - 5, Marek T. - 1 (50. Šnajdr), Křížková - 3, Francová - 5.

Soupeř ze Znojma "B" nám vždy dělal problémy se svojí výškovou převahou v chlapecké části týmu, takže taktika byla postavená hlavně na střelbě a zakončení našich chlapců, přičemž dívky měly za úkol hlavně podporu hry chlapců. Zápas naši dorostenci zahájili podařeně a rychle se dostali do vedení 5:1. A hned na začátku se také začalo ukazovat, že výšková převaha soupeře již není tak markantní a že se již naši kluci s tímto dovedou velmi zdárně poprat. Navíc děvčata měla v tomto utkání neuvěřitelnou střeleckou formu a jejich pohyb dělal protihráčkám velké problémy. Takže druhý poločas se změnil v naprostou střeleckou smršť, kdy soupeř neměl možnost volby obrany - důkazem je 17 vstřelených košů za posledních 30 minut.

Prostějov - České Budějovice 24:8 (12:6)
Sestava a koše: Galíček - 3, Marek M. - 2, Havlová - 7, Drábková, Vyroubal - 8, Marek T. - 1 (50. Šnajdr - 1), Křížková - 2, Francová - 1.

Snad pod dojmem toho, že České Budějovice v předchozím utkání prohrály se Znojmem 15:20 (6:10), jsme do zápas nevstoupili dobře. Chyběl nám pohyb v útoku, kdy jsme si možná mysleli, že stačí jen střílet a koše přijdou samy. V obraně nám chyběla koncentrace, což vedlo k pár zbytečným košům v náš neprospěch. Výsledkem tohoto dění byl průběžný stav v 10.minutě 3:4 v náš neprospěch. Po našem time out jsme se naštěstí vrátili k naší hře - pohyb v útoku, hra i za košem, kvalitní spolupráce a podpora ze strany doskoku a asistenta. V obraně dorostenci začali šlapat naplno a přestali pouštět soupeře do jednoduchého zakončení. A tak naše naděje zbylých 50 minut hry vyhrály 21:4 a nenechali nikoho na pochybách, kdo bude brát body za vítězství.

Závěrečné zhodnocení: Jsem rád, že mě opět naši mladí korfbalisté dokázali mile překvapit. Ve hře se totiž objevily poprvé 2 prvky (jejich popis si necháme v utajení), které tento tým ještě nikdy v ostrém zápase nezahrál. Toto svědčí o tom, že poctivým a pravidelným tréninkem se po čase výsledky musí dostavit a ve hře projevit. Dále musím hráče pochválit za kvalitní zakončení - střelbu, dvojtakty, penalty i volné hody. Máme tedy na čem do budoucna stavět a naši hru stále zkvalitňovat co do přesnosti a rychlosti. Nakonec musím ještě jednou poděkovat řidičům za zvládnutí velmi náročné cesty domů - všichni jsme se šťastní a ve zdraví vrátili domů do Prostějova.

+

Veliká krása :)

Martin Uherka – Po, 09/01/2012 – 20:36
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i