Starší žáci v sezóně poprvé prohráli

David Konečný – Po, 16/01/2012 – 14:24

V neděli 15.1.2012 cestovali naši starší žáci do Náchoda k dvojzápasům s nejsilnějšími možnými soupeři v současnosti v této kategorii. Mimo domácí to byl i tým ze Znojma. Se Znojmem si naši hráči poradili celkem snadno 15:5, ovšem s Náchodem jsme utrpěli letos první porážku ve výši 8:11. Přesto první pozici v průběžné tabulce stále držíme a její udržení je stále v našich rukách.

Prostějov - Znojmo 15:5 (10:3)
Sestava a koše: Galíček - 3, Marek M. - 2, Havlová - 4, Křížková, Vyroubal - 3, Šnajdr (37. Rieger), Ambrosová - 3, Francová (35. Štefáková).

U soupeře ze Znojma nám vždy největší problémy dělají jejich vysocí kluci. V prvním kole v říjnu jsme Znojmo porazili na domácí palubovce velmi těsně 9:8. Nyní jsme se již s výškou soupeře snad dokázali definitivně vyrovnat a po velmi povedeném prvním poločase jsme nikoho nenechali na pochybách, že tentokrát soupeře porazíme o více jak jeden koš.

Prostějov - Náchod 8:11 (5:5)
Sestava a koše: Galíček - 4, Marek M. - 1, Havlová, Křížková - 1, Vyroubal - 1, Šnajdr, Ambrosová, Francová - 1.

Soupeř z Náchoda se na nás velmi dobře připravil a chtěl nám odvést svoji porážku z říjnového kola, kdy jsme zvítězili na domácí půdě 14:7. Od počátku bylo jasné, že utkání bude velkou a vyrovnanou bitvou. Našim hráčům dělala největší problémy velmi těsná obranu, se kterou jsme se nedokázali efektivně vyrovnat - chyběla nám střelba a nebo přímý tah na koš, k čemuž se samozřejmě dostaneme jen dobrým pohybem a kvalitní přihrávkou. Přesto jsme v 1.poločase byli ve vedení častěji my, ovšem soupeř vždy dokázal rychle srovnat. Po poločase byla naše hra ještě více utrápená, než v první půli. A když už jsme se do nějaké střelecké šance dostali, tak jsme je nedokázali 100% využít.

Závěrečné zhodnocení: Velmi důležité je, že i přes tuto prohru je udržení velmi výhodné první příčky v tabulce po základní části stále v našich rukách. Stačí do konce sezóny již nezaváhat, na což podle mě máme. Jinak za předvedenou hru se Znojmem jsem velmi spokojený, i když druhý poločas nebyl tak jasný, jako první půle. Co se týká zápasu s Náchodem, tak s denním odstupem musím říct, že tato prohra má své pozitivní prvky a přišla v pravý čas. Náchod je velmi silným soupeřem a musím jejich hru pochválit, ovšem nejdůležitější část sezóny je teprve před námi. Věřím totiž, že se ze zápasu poučíme a že v play off dokážeme Náchodu tuto porážku vrátit. Vždyť na našem hřišti jsme Náchod dokázali celkem jasně porazit a není důvod toto nezopakovat - rozhodně na to máme!

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i