Reprezentace U19 skončila na MS na 6.místě - Prostějov měl čtyřčlenné zastoupení!

David Konečný – Út, 10/04/2012 – 12:44

Během Velikonočního víkendu proběhlo v Nizozemí MS hráčů do 19-ti let. Náš klub měl v 16-ti členné nominaci reprezentačního výběru České republiky své čtyři odchovance: Nikola Ambrosová, Renata Havlová, Petr Galíček a Tomáš Marek. Náš mladý výběr (věkový průměr týmu byl 16,5 roku) si vedl velmi zdatně a mezi 14-ti týmy skončil na 6. místě!

Turnaj začal 6.4.2012 a pokračoval 7.4.2012 zápasy v základních skupinách. Česká republika měla ve skupině tyto soupeře s těmito výsledky: Německo prohra 7:15, Belgii prohra 3:15, Polsko výhra 13:7, Groningen (regionální tým) prohra 7:14, Portugalsko výhra 9:4, Tchaj-wan prohra 3:22. Tři výhry a tři prohry zařadily náš výběr na 4. místo základní skupiny a tedy posun do závěrečných bojů o 5.-8. místo.

Zápasy o umístění se hrály v neděli 8.4.2012 a prvním soupeřem naší reprezentace byli Rusové. Po vyrovnaném boji naši dorostenci zvítězili 8:7 a získali právo hrát o 5.místo na turnaji. Soupeřem jim bylo zase Německo. Sice náš výběr opět prohrál (6:9), ale rozhodně již nešlo o tak jednoznačný zápas jako na úvod turnaje. A konečné 6. místo pro tak mladý a perspektivní výběr je velkým vkladem do budoucnosti.

Konečné pořadí (prvních 8 týmů):
1. Nizozemí
2. Tchaj-wan
3. Belgie
4. Anglie
5. Německo
6. Česká republika
7. Rusko
8. Maďarsko

Slovo závěrem:
"Mít 4 hráče v reprezentačním výběru do 19-ti let je velkým úspěchem nejen pro naše hráče, ale i pro náš klub jako celek! Prostějovští dorostenci a potencionálně i starší žáci mají nyní velkou výhodu v tom, že mládežnické reprezentační výběry U16 a U19 se nyní nově budují s výhledem na 2-3 roky dopředu a naši odchovanci se stávají kostrou těchto výběrů. Například Nikola Ambrosová je již druhým rokem kapitánkou těchto reprezentačních výběrů. Navíc nejen pro prostějovské hráče hraje jako plus do budoucna i fakt, že se jedná o velmi mladé výběry. Vždyť nynější reprezentace České republiky U19 má možnost prakticky ve stejném složení hrát ještě minimálně 2 roky! Jsme rádi, že děti získávají řadu zkušeností a kontaktů v zahraničí, které, jak doufáme, se pozitivně odrazí i na fungování našeho klubu. Je to pro nás všechny v našem malém klubu, velká odměna za takto investovaný čas do mládeže."

Skvělý úspěch pro 2012

Je to velký úspěch a pro tento mladý team momentálně maximum.
A super, že tam byli z PV 4 odchovanci (na U16 6!!!!-nejvíc z ČR).
Ale pokud si udrží chuť, fyzičku a něco přidají z umu se zkušeností, tak můžeme pomýšlet více...
Navíc, pokud nám vyjde i los do skupiny...
Tak to příští rok může hodně zajímavý...

PS:
Už se těšíme, že pojedeme znovu (a ve větším počtu)

mařkovi (bez ověření) – Út, 10/04/2012 – 17:13
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i