Dorostenci neuspěli v utkání o 3.místo a pro sezónu 2011/2012 obsadili 4.místo

David Konečný – Ne, 13/05/2012 – 12:04

V sobotu 12.5.2012 v rámci finálového dne ve Znojmě hráli naši dorostenci zápas o 3.místo ČDKE proti Havířovu. V tomto utkání naše naděje prohrály 8:14 a obsadily tak pro sezónu 2011/2012 konečné čtvrté místo.

Prostějov - Havířov 8:14 (1:7)
Sestava a koše: Marek T. - 2, Vyroubal - 1, Ambrosová - 2, Křížková; Galíček - 1, Šnajdr, Havlová - 2, Francová (50. Rajsiglová).

Do utkání vstoupili naši dorostenci celkem dobře a první koš zaznamenali právě oni. Ovšem pak se začal uplatňovat nekompromisní a agresivní styl hry soupeře, se kterým se naši hráči nedokázali během prvního poločasu vůbec vyrovnat. Naši hru navíc začala stále více svazovat nervozita, a tak poločas 1:7 ve prospěch Havířova byl zcela zasloužený.
Do druhého poločasu nastoupil za Prostějov úplně "jiný" tým. Cílem bylo vyrovnat se s agresivitou soupeře, neuhýbat ze soubojů a hrát v útoku s tlakem na koš a často střílet. Hra se vyrovnala a Prostějov začal dotahovat. Za stavu 8:11 ale Havířov dvakrát po sobě skóroval z dálky a to odpor našich dorostenců zlomilo úplně. Konečný výsledek 8:14 ve prospěch Havířova je nakonec vzhledem k našemu výkonu v 1.poločase zcela zasloužený.

Slovo závěrem:
Čtvrté místo je vzhledem k vývoji sezóny a k našim schopnostem zklamáním. Ale zápasy play off jsou právě úplně o něčem jiném, než běžná utkání během sezóny. Havířov na nás vyrukoval s agresivní hrou a s větší vůlí vyhrát. Díky tomuto přístupu, se kterým jsme se nedokázali 1.poločas vyrovnat, zvítězil náš soupeř zaslouženě. Na druhou stranu musím říct, že náš výběr, až na Tomáše Marka, je kompletně věkem kategorie starších žáků, a to vlastně bude i příští sezónu. Proto vím, že tento tým má v dorostenecké kategorii ještě své nejlepší výsledky před sebou. Zkrátka chce to čas, aby byli hráči schopni fyzicky a psychicky zvládnout náročné zápasy play off v této věkové kategorii. Na závěr chci poděkovat všem fanouškům, kteří nás jeli do Znojma podpořit - byla opravdu paráda mít takový kotel za zády!

I dobré víno zraje

I dobré víno zraje dýl...a pak vše "vyhrává"...

mařkovi (bez ověření) – Ne, 13/05/2012 – 20:15

Chce to ještě odehrát

Chce to ještě odehrát pár těžkých zápasů, získat potřebné zkušenosti ... to vás posune o hodně dál!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 14/05/2012 – 14:27

Jojo, je tak...

Jojo, je tak...

petr M. (bez ověření) – Út, 15/05/2012 – 20:42
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i