Prostějovští na ELBE CUPu

Michal Marek – Po, 11/06/2012 – 23:12

8.6. se náš oddíl Prostějova vydal na nejstarší český turnaj v korfbale… ELBE CUP. Jde o to, že náš tým byl složen ze třech kategorií. Starší žáci, junioři a senioři, hráči totiž museli mít 15 a více let. Jinak se hraje klasický korfbal na umělé trávě. Tento turnaj se konal v Děčíně, tudíž je jasné, že cesta byla daleká a náročná. Vyjeli jsme v 17:15 a dorazili kolem půl desáté.

Nějaká energie nám ještě zbyla, tak jsme si zašli do bufetu, který byl kousek od haly. Sotva jsme se vrátili, chystali jsme se na spaní. No, sranda to nebyla. Obzvláště z mé strany. Spát bez karimatky a bez polštáře není žádná legrace. Aby toho nebylo málo, Ve tři přijel Kolín s pěkným pokřikem „UŽ JSME TADY“, asi po 3 minutách jejich hulákání jim došlo, že všichni spí. Možná na to měli zásluhu i Zuzka a Vilda z Českých Budějovic, kteří jim to „slušně
vysvětlili“. Takže se už chystali na spaní též, ale i přesto si dovedli hlasitě povídat.

I skrz vyčerpání, jsme na druhý den ráno vstali a začali se připravovat na zápas. Zapomněl jsem zmínit, že nás jelo jenom osm lidí (z toho 3 dívky a 5 kluků): Niki Ambrosová, Barča Planičková, Katka Zelinková, Honza Tichý, Miňa, Ondra Bednář a kluci
Markovi. Jelikož bylo málo holek, tak se k nám připojila Denča Kolářová. První zápas jsme měli hrát s Kolínem, ale předtím jsme se dívali na Toma, který pískal České Budějovice s již zmiňovaným Kolínem. Po nich hrálo ještě Brno s Děčínem a pak jsme nastoupili my! Prostějov s Kolínem. Hrálo se Časově 2x15 minut. Zápas s Kolínem ze začátku vypadal dobře, vedli jsme v prvním poločase 5:1, pak se ale Kolín probral a dovedl otočit výsledek na 8:6. Byli jsme zklamaní, ale i tak jsme se dobře bavili a ten výsledek nás už potom nezajímal.

Poté jsme hráli s Brnem, které nás porazilo 7:3, jenom bych se chtěl zmínit, v tomhle zápase totiž hrál Miňa a po dlouhé době se ukázal na hřišti. Škoda jen, že nedal koš. Zápas jsme tedy prohráli. Šance na finále byla mizivá. Měli jsme hrát ještě s domácím Děčínem a Českými Budějovicemi. Předtím byla naštěstí pauza dvou zápasů. Jeden z nich měl pískat hráč z Děčína. Jelikož Děčín nemohl, musel pískat hráč od nás. Protože o nic nešlo, pískala
Denisa a nepískala zrovna špatně. Vlastně i docela dobře. Zápas skončil a my se šli rozcvičovat.

Měli jsme hrát proti Děčínu. Tady jsme věděli, že šance jsou vyrovnané a tak jsme chtěli konečně výhru. Zápas byl skutečně vyrovnaný a koše zrovna nepadali ani na jedné straně. Asi 3 minuty před koncem se dostal Děčín do vedení 4:3 a my jsme jen doufali, že náš útok dovede vstřelit koš za deště. Ano, skutečně nám ke konci začalo pršet. Bohužel jsme nevyrovnali, a tak jsme měli stále na kontě 0 bodů. Tady nám bylo jasné, že se nedostaneme ani do boje o 3. místo.

Proto jsme si ten poslední zápas chtěli co nejvíce užít. Takže šel do boje opět Miňa a chtěli
jsme, aby si zahrál celý zápas. Šel do toho naplno a bojoval do konce. Naneštěstí jsme prohráli a tím byl pro nás na turnaji konec a jediné, co máme s sebou, je pohár za 5. místo. Škoda, tak jsme si věřili.

Následoval zápas o 3-4. místo, kde se stal vítězem Děčín a poté finále, ve kterém byl jako hlavní rozhodčí Tom a asistenta mu dělala Denisa. Hrál Kolín s Českými Budějovicemi, kde nakonec po penaltách vyhrál opět Kolín.

Bylo vyhlášení a pak začala grilovačka. Bylo plno zásob, a tak je někdo spořádat musel :D. Gril, Disco a ještě nějaká bosá liga fotbalu na umělce. No jo odřeniny byli, poté nás asi v deset opustili Honza, Ondra, Káťa a Barča kvůli svým studijním záležitostem. Diskotéka skončila v 1 hodinu ráno z důvodu rušení nočního klidu :), a tak jsme si alespoň zpívali hitovky jako „Generál Laudon“, aj. Poslední odvážlivci vydrželi až do sedmé hodiny ráno (na to odvahu nemám, proto jsem šel spát o sedm hodin dřív).

V neděli pak byl už jen odjezd a tak není ani moc o čem psát, cesta zase dlouhá, jak týden před výplatou a naši byli unavení jak z cesty, tak ze včerejší party. Turnaj to byl pěkný a příští rok doufáme, že bude zas, samozřejmě s lepším koncem.

Jelikož jsem byl poprvé na takovém turnaji, tak se musím přiznat, že mě neskutečně bavil. Zkombinovat hráče již od 15 let a starší je skutečně dobrý nápad a určitě bych uvítal více takových turnajů.

luxus!!

Myslím, že máme nového reportéra klubu :))))

mauh (bez ověření) – Út, 12/06/2012 – 07:05

Tak tak, nový reportér ...

Tak tak, nový reportér ... aby z toho nakonec nebyla kariéra u novin :)

Miňa

Jan Mynařík – Út, 12/06/2012 – 13:23

ten reportér...

Já jsem stejně o tým zvažoval, jestli bych nemohl někde takhle články dělat, protože mě to baví :)

Míša Marek (bez ověření) – St, 13/06/2012 – 13:31

Literární dílko se mi

Literární dílko se mi líbí též :-)...

Jana m.

XiaoXin (bez ověření) – Út, 12/06/2012 – 13:36

Moc pěkně;)

Vážně mě článek pobavil..:-)

Anet (bez ověření) – Út, 12/06/2012 – 19:25

fakt dobrý

..."Miňa a po dlouhé době se ukázal na hřišti. Škoda jen, že nedal koš. Zápas jsme tedy prohráli"...:-)

Z11 (bez ověření) – St, 13/06/2012 – 08:18

Mě se líbí tohle:

..."Proto jsme si ten poslední zápas chtěli co nejvíce užít. Takže šel do boje opět Miňa a chtěli
jsme, aby si zahrál celý zápas. Šel do toho naplno a bojoval do konce. Naneštěstí jsme prohráli.." :-D

Anet (bez ověření) – St, 13/06/2012 – 14:18

:-D

Naštěstí byly i zápasy, které jsem pokazit nestihl :)

Miňa

Jan Mynařík – St, 13/06/2012 – 19:41
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i