Ohlédnutí za Big Ill Pig 4ever od Prostějovského Večerníku

Jan Mynařík – Út, 26/06/2012 – 10:32

Marek Sonnevend, Prostějovský Večerník 25.6.2012 - Léto budiž pochváleno! I z hlediska korfbalistů SK RG Prostějov, kteří udělali za uplynulým soutěžním ročníkem 2011/12 tečku tradičním setkáním v rekreačním areálu Běleckého mlýna. Společensko-zábavná akce nesla obvyklý název Big Ill Pig 4ever na počest prasete, které vždy padne za oběť mlsným korfbalovým jazýčkům.

Do Zdětína opět dorazilo několik desítek členů hanáckého oddílu, bývalých i současných hráčů a hráček všeho věku, jejich rodinných příslušníků, přátel či kamarádů. Jedním z hostů byl také Prostějovský Večerník, který je mediálním partnerem SK RG.

Volná nebo maximálně zčásti řízená zábava trvala celý sobotní den a postupně se zintenzivňovala s příjezdem dalších a dalších lidí. Hovory K prokládaly různé soutěže, jež si patřičně užívaly hlavně přítomné děti, ovšem prostor vyniknout dostali též dospělí.

Chvílemi to byla opravdu švanda, zvlášť když žaludky plnilo pečené selátko i další dobroty a krev v žilách proudila rychleji nejen díky soutěžnímu pohybu na zdravém vzduchu, ale rovněž zásluhou dobrého pití různého charakteru – od nealka před pivo a slivovičku až po chutnou ořechovici.

Výbornou náladu ještě vylepšovala bohatá tombola s řadou hodnotných cen, přičemž jednu věnoval i náš týdeník. Šlo o roční předplatné Večerníku, kde má prostějovský korfbal pravidelně své místo.

Ani není divu, když je v celostátním měřítku tak úspěšný. Však i v rámci sobotního mecheche byly připomenuty nejlepší výsledky letošní sezóny, mezi nimiž vévodí titul mistrů republiky staršího žactva a stříbro v lize minižáků doplněné dvěma čerstvými triumfy v Českém poháru daných věkových kategorií.

„Tuhle rozlučku každoročně pořádáme pro své členy a přátele korfbalu tak, aby se co nejlépe pobavili. Věřím, že tento stěžejní cíl byl i tentokrát splněn a třeba poprvé ve čtyřleté historii Big Ill Pig 4ever finančně neproděláme. Byť jakýkoliv ekonomický zisk pro nás není vůbec důležitý,“ pravil oddílový předseda Jan Mynařík s úsměvem.

Největší vytrvalci včetně čestných nizozemských hostů z partnerského klubu DOS-WK Enschede v čele s reprezentačním trenérem ČR Henniem Baasem (bývalým koučem SK RG) si vydařenou akci protáhli přes celou noc až do nedělního rána. A co vše se v dějišti srdečného setkání za světla i potmě událo? To ať radši zůstane pod korfbalovou pokličkou…

Použito se souhlasem Prostějovského Večerníku, našeho mediálního partnera, a autora samotného.

Kategorie:
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i