Budějovice dobyty!

Michal Marek – Ne, 08/07/2012 – 11:11

Dne 29.6 se v Českých Budějovicích konal pro dospělé Maxikorfbal a pro juniory Budějovický pohár. Jelikož se naši dospělí nezúčastnili, spoléhali jsme na naše dorostence, kteří si museli půjčit ke hře minimálně jednoho hráče. Ti z dospělých, kteří přijeli, se stali na jednu dobu součástí týmů Tábora a Havířova.

Jak to všechno probíhalo?

V obou kategoriích byli dvě skupiny po třech s tím, že naši Prostějováci byli ve skupině s Českými Budějovicemi a Holandským DVO 2. Druhá skupinka byla složená z Náchoda a DVO 1 a DVO 3. Junioři hráli 2x15 a dospělí 2x20 s 5 minutovým poločasem. Tři hrací plochy z toho jenom jedna pro juniory. Ti, kteří jeli v pátek s Miňou nebo s Ondrou, tak ti měli výlet na tři dny. Ti, co jeli se Šukem, vyjeli ve 4h ráno a na zpáteční cestu dorazili ve 2h na druhý den. Jinak ubytování bylo v hale.

Jde se hrát!

Sestava byla následující: Peťa Šnajdr, Michal Marek, Reňa Havlová a Niki Trefná / Terka Vernarská (obě Havířov), Tomáš Marek, Saša Vyroubal, Káťa Zelinková, Niki Ambrosová

SK RG Prostějov – DVO 2 8:7 (3:4)

První zápas jsme hráli s Holandským DVO 2, který hrál skutečně dobře a v soubojích nás nešetřil. Zápas to byl těžký a bylo to vidět na výsledku poločasu, který byl nakloněn na stranu našeho soupeře. Jediná instrukce do druhého poločasu „Hrajte tak, jak nejlíp umíte“ nás skutečně nakopla a dovedli jsme srovnat. Poslední sekundy byli dramatické a jediné co nás zachránilo, byla Renčina střela z dálky, která skončila tak, jak nejlépe mohla. V koši. DVO 2 už nebyl schopný srovnat a my částečně se štěstím jsme vyhráli nad soupeři z Holandska.

SK RG Prostějov – České Budějovice 8:4 (4:2)

Sestava: Peťa Šnajdr, Michal Marek, Reňa Havlová a Niki Trefná / Terka Vernarská (obě Havířov), Tomáš Marek, Saša Vyroubal, Káťa Zelinková, Niki Ambrosová

Budějovice byli pro nás v téhle kategorii známý soupeř a byli v situaci jako my, tím myšleno, že měli tým složený ze starších žáků a jednoho dorostence, stejně jako my. Musím podotknout, že Budějovice hráli dobře. Jediná jejich slabina je obrana. Tam jsme mohli kdykoliv proklouznout na dvojtakt, nebo jít si volně na doskok. Celý zápas byl takový volnější. A byli jsme za to rádi, protože nejhorším protihráčem v tomhle zápase bylo neskutečné horko. I to jsme překonali a dokázali vyhrát.

Čekalo nás finále.

SK Prostějov – DVO 3 4:3 (3:1)

Sestava opět: Peťa Šnajdr, Michal Marek, Reňa Havlová a Niki Trefná (Havířov), Tomáš Marek, Saša Vyroubal, Káťa Zelinková, Niki Ambrosová, na lavičce byla připravená naskočit Terka Vernarská (Havířov)

DVO 3 dovedlo vyhrát nad svými spoluhráči z DVO 1 i nad silným Náchodem, tak jsme si řekli, že není výsledek důležitý, hlavně si užít tento zápas. Opět nějakou tu roli výsledku hrálo počasí, pro změnu větší horko než v předchozím zápase. Střelecky se prosadit bylo těžké na obou stranách. Nakonec to dopadlo dobře pro nás a výhra byla skutečně příjemná. Po zápase jsme si uvědomili takovým zvláštním způsobem, že jsme sezónu zakončili trojnásobným vítězstvím v řadě. Největší radost měl Tomáš Marek, ten si mohl jít poprvé jako kapitán pro první místo. „První první místo“, jak říkal.

Nakonec bych mohl jenom dodat, že ten den tam probíhalo školení rozhodčích, kde nás zastupovali Saša Vyroubal a Michal Marek, kteří nám ostudu určitě neudělali.

„Ta pozdní reakce, že máme trojnásobné vítězství byla skutečně k popukání. Na závěr děkuji Budějovicím, že si udělali čas a chuť na uspořádání tohoto turnaje. Taktéž patří dík trenérům (Hennie Bass, Jan Mynařík, Martin Uherka) a holkám z Havířova za to, že si s náma zahrály“.

Pěkný..pěkný..., hm

Pěkný..pěkný..., hm pěkný...

mařkovi (bez ověření) – Čt, 12/07/2012 – 12:33

Námitka!

A já sem rozhodčího jako nedělal?! :D

Tomi (bez ověření) – Ne, 15/07/2012 – 01:50

No, na rozhodčího jsi se

No, na rozhodčího jsi se neškolil :-)

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 15/07/2012 – 22:20

....stahuji námitku :D

....stahuji námitku :D

Tomi (bez ověření) – Čt, 19/07/2012 – 11:09
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i