Soustředění v Enschede

Gabriela Francová – Ne, 09/09/2012 – 21:26

18.8. se tým dorostenců a starších žáků s početným doprovodem seniorů vydal na soustředění do holandského Enschede k našemu partnerskému klubu DOS-WK. Sraz jsme měli v 6 ráno, ale odjeli jsme kolem půl sedmé z důvodu zpoždění jednoho člena výpravy. Po cestě nás naneštěstí potkalo několik kolon, které cestu prodloužily o pár hodin. Na místo jsme dorazili okolo deváté hodiny. Hned po příjezdu jsme začali stavět stany a potom nás čekalo udělování služby a večeře.

Další den nás hned ráno čekal trénink s holandským trenérem Ericem Rönitzem. Po tréninku jsme smlsli vydatný oběd (polévku s toustem). Následovalo volné odpoledne, které jsme strávili odpočinkem na pozemcích klubu. Večer jsme absolvovali další trénink a večeři.

V pondělí nás čekal trénink s obyčejným českým vedením. Odpoledne jsme si udělali výlet do města. Všichni si nakoupili dle svého gusta. Někteří něco k zakousnutí, jiní boty a různé doplňky.

V úterý jsme jako každý jiný den měli trénink. Od 6-ti hodin večer nastoupily na hřiště týmy domácího klubu DOS-WK a my jsme sledovali jejich tréninky a nechávali se inspirovat.

Ve středu ráno jsme jeli do lanového centra Avatarz, kde jsme strávili celé dopoledne a všichni jsme si užili spoustu zábavy. Bylo to také velmi únavné, ale přesto nás čekal odpolední trénink, a tak jsme všichni vyčerpali i své poslední zbytky sil. Večer jsme sledovali střelecký turnaj DOS-WK a SK RG Prostějov, ve kterém zvítězila naše dvojice Renča s Ondrou, kteří poté sklidili velký obdiv.

Ve čtvrtek nás čekal trenérský kurz, který vedl Dolf Nijbroek z holandského korfbalového svazu KNKV. Tento kurz byl rozdělen na dvě části. První část zaměřená na střelbu se odehrála kolem desáté hodiny dopolední a druhá část hned po obědě, kolem 13. hodiny, byla pak o trénování souhry. Poté následoval klasický trénink.

V pátek jsme měli opět trénink, ale tentokrát pod vedením dalšího holandského trenéra Manfreda Hostede, který se věnoval především obraně linie míče a na obranu za košem. Večer nás čekal zápas proti velmi úspěšnému holandskému týmu KVZ Zutphen, který jsme však prohráli, ale odnesli jsme si z toho spoustu zkušeností, hlavně, co se týče obrany, ale také útoku.

V sobotu jsme naše soustředění ukončili přátelským utkáním s domácím DOS-WK, které jsme úspěšně vyhráli!! Po našem přátelském zápase jsme s úsměvem na tváři mohli pozorovat turnaj holandských týmů i přes to, že počasí bylo velice nepříznivé.

V neděli nás čekala cesta domů. Většina vstávala kolem 6. hodiny ranní, někteří později. Plánovaný odjezd byl asi v 7 hodin. Cesta domů už byla však bez problémů, nikde na nás nečekaly žádné kolony. Domů jsme přijeli kolem půl 6.

Další fotky naleznete v galerii zde.

Na článku spolupracovala Kateřina Lorencová.

Kategorie:
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i