Mlži přivezli 6 bodů!

Aneta Lešanská – Po, 19/11/2012 – 16:55

V sobotu 17. listopadu 2012 se tým mladších žáků vydal do Kutné Hory odehrát svoje první kolo letošní sezony. A nevedl si vůbec špatně. Ze tří zápasů přivezl dvě výhry, které znamenají šest bodů do průběžné tabulky. V letošní sezoně se v lize mladších žáků budeme utkávat s týmy z Kutné Hory, Náchodu, Znojma, Brna, Českých Budějovic a Havířova. Vzhledem k vysokému počtu účastníků se vždy v jednom termínu hraje ve dvou různých městech. Tentokrát našimi soupeři byli týmy z Kutné Hory, Náchodu a Českých Budějovic.

Prostějov – České Budějovice 4:1 (0:0)
Prvním soupeřem nám byl tým z Budějovic. Jihočeši hrají jednoduchý korfbal, kdy vsází zejména na zkušená dvě děvčata, vždy po jednom na každé straně. Proto stačilo, aby naše čtveřice zabránila asistenta a soupeř nevěděl, co hrát. Často tak ztrácel přihrávku, která končila v rukou výborně bránící čtveřice (Vojta, Pepa, Barča a Majda). Bohužel v útoku jsme byli naprosto bezzubí a i přes několik vyložených šancí jsme míč do konce poločasu obroučkou neprohodili. Druhá půle začala stejně jako první. Výborná obrana na jedné straně, mizerný útok na druhé. Nakonec se přece jen zadařilo a koš propadl obroučkou - Kačka Veselá se trefila po dobrém uvolnění. Vzápětí jsme však faulovali a soupeř srovnal z penalty. Výhodou však bylo, že se hráči otočili ve svých funkcích a „obranáři“ se mohli předvést i v útoku. Výborně však bránila i naše druhá čtyřka a podržela své spoluhráče v útoku. Bylo tak jen otázkou času, kdy se trefíme. Druhý náš koš proměnila Barča z penalty po faulu na Vojtu, třetí pak trefil sám Vojta po uvolnění ke střele. Po otočení se ještě trefil Kubík po pohybu a přihrávce „za záda“ a zápas tak skončil hubeným výsledkem v náš prospěch. Na závěr podotýkám, že jsme hráli korfbal, na který se dalo dívat, se spoustou pohybu a přihrávek do dobrých pozic, jen těch košů mohlo padnout podstatně víc..
Sestava a koše: Kačka Veselá (1), Kačka Foretová (Vali Vyroubalová), Kuba Podhorný (1), Tom Buriánek – Barča Krčová (1), Majda Májková, Vojta Ošťádal (1), Pepa Valenta

Kutná Hora – Prostějov 7:3 (5:2)
Ve druhém zápase nás čekal soupeř, jehož hra nám nesedí. Tým kutnohorských hraje přímočarý, dravý korfbal bez složitějšího systému, což naší obraně příliš nevyhovuje. Do zápasu nastoupila obměněná sestava, aby si zahráli a nasbírali zkušenosti i nováčci a méně vytěžovaní hráči. Na začátku jsme,i díky dvouzápasové přestávce, bohužel nezachytili tempo soupeře a rychle jsme prohrávali 2:0. Hra se postupně srovnávala a i přes prohru bylo k vidění hodně pozitivních věcí. Hráči z širšího "kádru" rozhodně nezklamali. Třešničkou na dortu byl premiérový koš Vaness po střele z doskoku. Předtím se trefila Barča z penalty a Kačka Veselá z dlouhé vzdálenosti.
Sestava a koše: Kačka Veselá (1) (Vali Vyroubalová), Vaness Klíčová (1), Pepa Valenta, Ondra Burget (Tom Buriánek) – Barča Krčová (1) (Kačka Foretová), Nikča Lorencová (Majda Májková), Vojta Ošťádal (Jakub Podhorný), John Bartoš

Prostějov – Náchod 9:4 (5:1)
Do posledního zápasu jsme nastoupili proti týmu z Náchoda. Největší hrozbou soupeře byla nejstarší hráčka turnaje, kterou se nám však podařilo ubránit, a po poctivém výkonu celého týmu jsme získali druhou výhru. Zápas byl výjimečný počtem vstřelených košů po pohybu za záda – Vojta se tak uvolnil a vstřelil koš hned třikrát po krásných přihrávkách od Pepy, po jednom pak přidali Kubík a Kačka Veselá. Zápas jsme bohužel dohrávali v ospalém tempu a soupeř tak v poslední vteřině proměněnou penaltou korigoval skóre na konečných 9:4.
Sestava a koše: Kačka Veselá (2), Kačka Foretová (Vali Vyroubalová), Kuba Podhorný (1), Tom Buriánek – Barča Krčová (1), Majda Májková, Vojta Ošťádal (4), Pepa Valenta (1)

Pár slov trenérky:
"Výhry nám udělaly obrovskou radost a dodaly potřebnou motivaci do dalších tréninků.V loňském ročníku se nám v této lize moc nedařilo, jelikož děti byly mnohem menší a také mladší než jejich protihráči. Přesto jsme nakonec skončili na celkovém 5. místě. Cíle pro letošní sezonu se jen těžko odhadují, přece jen jsme se zatím utkali jen s polovinou startujících. Přesto věříme, že by sezona mohla dopadnout o něco lépe než ta předchozí. Šanci určitě máme. Nezbývá než dál trénovat naší hru, která není pro kategorii mladších žáků až tak typická, a výhry budou přibývat. Další kolo nás čeká 15. prosince 2012 ve Znojmě, kde nás prověří kromě týmu z Českých Budějovic i mistr ze Znojma a vicemistr z Brna."

Super, jen tak dál!!! Miňa

Super, jen tak dál!!!

Miňa

Jan Mynařík – Po, 19/11/2012 – 23:23

Poděkování

Děkuji maminkám za velkou pomoc při přepravě našich korfbalových mlžů na zápas..bez Vás bychom to nezvládli;-)
Díky moc...

Šnevi (bez ověření) – St, 21/11/2012 – 11:35
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i