Dorostenci si z Náchoda přivezli šest bodů

Martin Uherka – So, 08/12/2012 – 19:27

Mrazivá sobota nás zavála do Náchoda, k souboji s velkým rivalem nejen v dorostenecké kategorii. Chtěli jsme si vynahradit zaváhání z předchozího utkání v lize starších žáků, věděli jsme však, že nás čeká nelehký úkol. Tato prověrka našich schopností však dopadla nejméně na chvalitebnou.

PKC Náchod - SK RG Prostějov 8:17 (3:9)

Jestli se o něco můžeme letos opřít, tak je to pozorná a nepříjemná obrana, která nutí soupeře k chybám. Často končí útoky ještě před první střelou, soupeř pod tlakem nezvládne udržet kvalitní přihrávky a obrana tak zásobuje útok možnostmi k zakončení. Ani v sobotu tomu nebylo jinak. Jednoduchá taktika, spočívající v pozorném individuálním přístupu, nesla své ovoce. Velikost hrací plochy vyhovuje nám a bylo to vidět. Pouze v útoku jsme se občas trápili, příliš mnoho jsme kombinovali místo volby jednoduchého zakončení střelbou ze střední vzdálenosti. Přesto jsme trpělivě zvyšovali náskok a poločasové skóre nám dávalo klid do druhé půle.
Ta proběhla dost podobně, jako prvních třicet minut. Těžko říct, co způsobilo střelecké trápení domácích, kteří se opravdu až neobvykle nemohli prosadit. Já však věřím, že velký podíl na tom měli naši obránci, kteří vytlačovali náchodské hráče do větší vzdálenosti a nutili je střílet pod tlakem. I tím se zrodilo naše jasné vítězství v prvním utkání.
Sestava a koše:
Ambrosová 3, Lorencová 1 (31. min. Francová 1), Marek T. 2, Šnajdr (40. min. Štefák)
Galíček 2, Havlová 3, Křížková 1, Vyroubal 4

PKC Náchod - SK RG Prostějov 11:16 (7:8)

Jak naznačuje poločasové skóre, druhé utkání bylo mnohem vyrovnanější. Je to (ne)výhodou dvojutkáním - neúspěšný celek může okamžitě využít poznatky z prvního utkání a přizpůsobit tomu svou taktiku. Domácí přidali na nasazení, zatímco my jsme se trochu ukolébali a hráli poněkud ospale. Naštěstí to platilo jen o útoku, obrana byla stále výborná. Přetahovaná však pokračovala až do poslední pětiminutovky. Do této chvíle jsme bránili těsný náskok, jedno- až dvoubodový. Poslední část střetnutí jsme však zvládli výborně. Obrana pustila domácí snad jen do jediné šance, útočníci konečně nalezli hledanou přesnost v zakončení a tak jsme třemi koši odmítli dramatický závěr.
Sestava a koše:
Ambrosová 1, Francová 1, Marek T. 3, Štefák 2 (45. min. Šnajdr)
Galíček 3, Havlová, Křížková 2, Vyroubal 4

Musím říct, že se začíná projevovat způsob hry, který trénujeme letošní sezónu a který nám zatím vycházel jen proti papírově slabším soupeřům. Jeho účinnost jsme si mohli letos poprvé vyzkoušet proti jednomu z favoritů letošního ročníku. I když ne vždy nám souhra klapala, dokázali jsme v těžších chvílích zjednodušit hru s tahem na koš. Jednoznačně jsem spokojený s obranou, výkony některých jednotlivců byly chvílemi neskutečné. Dnes bylo vidět, že se střetly dva výborné celky, které se dobře znají. Jsem velmi rád, že tím lepším jsme byli my, ale zároveň říkám, že nesmíme usnout na vavřínech. Chyb, které jsem viděl, bylo stále poměrně hodně. Trenér prostě nemůže být v průběhu sezóny nikdy zcela spokojen :).

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i