Turnaj maldších žáků v Prostějově = devět bodů pro domácí

Aneta Lešanská – So, 16/03/2013 – 21:05

V sobotu 16.3. se konal další turnaj ligy mladších žáků, tentokrát u nás v Prostějově. S domácím týmem se přijely utkat týmy z Kutné Hory a se Znojma. Tyto soupeře se nám letos ještě nepodařilo porazit, proto jsme očekávali čtyři těžké zápasy. Přesto jsme nechtěli ztratit body zadarmo a jak už nadpis napovídá, i přes papírové předpoklady se nám podařilo třikrát zvítezit a udržet si tak šanci postoupit do závěrečného boje o medaile, kam postupují pouze nejlepší čtyři týmy po základní části.
Sešli jsme se téměř v kompletní sestavě, kdy nám chyběl pouze Ondra a Vali, trenéři tak měli k dispozici 16 hráčů - 7 kluků a 9 holek!

Prostějov - Znojmo 5:8 (2:4)
Na úvod jsme se utkali s velmi silným soupeřem se Znojma. Zejména jejich výšková převaha a šikovná děvčata nám dělala nemalé problémy. Přesto jsme dokázali hrát vyrovnanou partii až do 28 minuty, kdy byl na světelné tabuly nerozhodný stav 5:5. Chybou v závěru však soupeř vstřelil koš, na který už jsme nedokázali reagovat a co víc, dostali jsme další dva. I přes prohru jsme však věřili, že dnes můžeme Znojmo v dalším zápase porazit.

Sestava a koše: Barča 1, Majda, Pepa 1, Vojta, Kačka V.(Terka V., Marianka), Vaness (Nikča L.), Kuba 1, Tom 2

Kutná Hora - Prostějov 2:12 (2:6)
Další soupeř přijel v oslabené sestavě, přesto jsme nechtěli nic podcenit a do hry nastoupila téměř kompletní rozehraná sestava z prvního zápasu. Od prvních minut bylo jasné, že přes velkou snahu na nás tým z Kutné Hory stačit nebude a koncentrovaným výkonem jsme koš za košem dokráčeli pro první vítezství dne. V průběhu druhého poločasu se do hry dostali i ostatní hráči z lavičky.

Sestava a koše: Kačka V., Barča 1 (Terka V. 1), Vojta 4, Pepa (Fanda), Kačka F. 2, Majda (Terka H.), Kuba 3, Tom 1 (Honza)

Znojmo - Prostějov 7:9 (4:3)
Další zápas se Znojmem jsme chtěli vyhrát, proto jsme mírně upravili sestavu, abychom lépe pokryli hráče soupeře. Zároveň jsme se chtěli vyvarovat chyb z prvního zápasu, kdy jsme až zbytečně často ztratili míč chybnou přihrávkou. Zápas byl velmi napínavý a dle mého názoru nejhezčí s celého dne, což ocenili i diváci z řad rodičů. Po velmi podařeném výkonu celého týmu jsme zvítězili o dva koše.

Sestava a koše: Barča, Vaness, Vojta 3, John 1, Kačka V. 2, Terka V. (Majda), Pepa 3, Tom

Prostějov - Kutná Hora 8:5(2:3)
Do posledního zápasu nastoupili v základní sestavě hráči, kteří v předchozích zápasech nedostali tolik prostoru. Bohužel se pro nás zápas nevyvíjel příliš růžově, zejména vinou špatného a pomalého pohybu většiny hráčů a chybami v obraně, proto jsme museli ještě na konci zápasu některé hráče vystřídat. Naše hra se tím dala do pohybu a postupně jsme začali soupeře herně i výsledkově převyšovat. I přes drama v průběhu prvního poločasu jsme nakonec zápas vyhráli a získali důležité tři body.

Sestava a koše: Kačka F. (Majda), Terka H. (Barča 2), Kuba, Honza (Pepa 2), Vojta 2, Fanda (Tom 1), Marinka, Nikča 1

Pár slov trenérů na závěr:
Na hře mlžů bylo vidět několik pozitivních věcí, na kterých systematicky pracujeme na trénincích, jako je hra kolem koše nebo pohyb a přihrávky za záda. I proměňování penalt se zlepšilo a dnes jsme byli dokonce v této činnosti stoprocentní. Přesto nejsme spokojeni s přiliš velkým množstvím zahozených přihrávek zejména po zisku míče a co se týče pohybu hráčů a jeho rychlosti, čeká nás ještě spousta práce. Přesto bychom chtěli hráče pochválit zejména za vyhraný zápas se Znojmem a poděkovat rodičům, kteří přišli děti na zápas podpořit. Vzhledem k tomu, že jsme stále ve hře o finálovou čtyřku, očekáváme, že se všichni sejdeme v co největším počtu na následujích trénincích, abychom byly na další (rozhodující) turnaj v Brně, který se hraje 20.4.2013, co nejvíce připraveni.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i