Kvalitní širší kádr nám zajistil prvenství po základní části

Martin Uherka – So, 23/03/2013 – 14:21

V předposledním kole Ligy starších žáků se do Prostějova sjely týmy Brna a Náchoda. Všechny celky včetně domácích se musely vypořádat s absencí několika hráčů, protože ve stejném termínu proběhlo soustředění reprezentace U19.

SK RG PRostějov - KK Brno 9:3 (4:1)

Po dlouhé době jsme v utkání starších žáků neměli výškovou převahu v utkání. Na soustředění U19 odjeli Renča Havlová, Peťa Galíček a Saša Vyroubal, Míša Marek se teprve teď vrací do tréninkového rytmu po zranění. Na našem herním pojetí jsme však nechtěli nic měnit. Pestrý pohyb, nedržet dlouho míč a hodně střílet, to byly pokyny dne. Ze začátku jsme hráli hodně jednotvárně - navzájem jsme si nepomáhali a většina jen hledala prostor na střelbu, místo aby pomohli spoluhráči vytvořit si lepší střeleckou pozici. Naštěstí se nám dařilo udržovat soupeře v obraně pod tlakem a za první půli jsme celkem v poklidu získali hubené vedení 4:1.
Druhá půle se moc nelišila od první, i když náhradnící hru přece jen rozhýbali. V podobném duchu jsme pak doslova dokráčeli k výhře 9:3.

Sestava a koše:
Do Duc, Francová 4, Ptačníková (21. min. Jenešová), Štefák 2 (21. min. Buriánek)
Křížková 1, Lorencová, Rieger 1, Šnajdr 1

SK RG PRostějov - PKC Náchod 14:7 (10:1)

Náchod přijel jen v šesti, se dvěma chlapci. Nejdůležitější pokyn byl logický - udržet v útoku pohyb po hřišti a nespoléhat se alibisticky na střelbu z místa a volný doskok. První půle se nám dařila výborně, obzvlášť dvojice Gabča Fancová a Adéla Jenešová řádila jek černá ruka. Zatímco Gabča se prosazovala hlavně střelbou ze střední vzdálenosti, Adéla výborně využívala chyb nezkušené obránkyně a utíkala do dvojtaktů. Na druhé straně jim zdatně sekundovala Katka Lorencová, ale jí se na ruce snad přilepila střelecá smůla.
Durhá půle už nebyla tak kvalitní, na naší straně byl vidět velký pokles aktivity i přesnosti. I kvůli tomu hosté druhou půli na skóre vyhráli 6:4, i když na výsledku to nemohlo nic změnit. Když to po několik aminutách a čtyřech zásazích Náchodu v řadě vypadalo na možnost zdramatizování utkání, vrátili se hráči alespoň částečně ke kombinační hře a bezpečně udrželi vývoj střetnutí ve svých rukách.

Sestava a koše:
Do Duc, Francová 5, Jenešová 4, Štefák (21. min. Buriánek)
Křížková 1, Lorencová 3, Rieger 1, Šnajdr

V těchto utkáních proběhl ostrý test připravenosti hráčů, kteří nebývají nasazováni v základní sestavě. Potěšením je fakt, že i tak dokážeme udržet na přijatelné úrovni kvalitu kombinační hry. Na jiné soupeře by však dnešní výkony nestačily. Zároveň se ukázalo, co přesně chybí jednotlivým hráčům - ať už nasazení za vyrovnaného stavu, chuť útočit či herní přehled. Nicméně do play-off zbývá několik týdnů a do té doby s tím něco uděláme.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i