Reporty z utkání seniorů

Martin Uherka – So, 23/03/2013 – 16:24

Dlužíme vám alespoň stručný popis dění na extraligových palubovkách a rezervních hrátkách našich seniorů. Nuže, zde čtěte!

KK Brno - SK RG Prostějov 29:14 (18:10)

Soupeř, na kterého dlouhodobě neumíme hrát, nás opět vyškolil v zakončení. I když jsme my i domácí zahodili hodně dobrých šancí, domácí si jich vypracovali mnohem víc. Navíc si v obtížných situacích pomohli košem z dálky - další disciplína, která nám zrovna nejde. I když se nám podařilo dotáhnout na 8:8, byl to patrně poslední záchvěv z naší strany. Po poločase 10:18 jsme byli v druhé půli v zakončení doslova tragičtí a domácí jen o krůček nezopakovali třicítku z prvního letošního střetnutí.

Rezerva si nevedla o moc lépe, ale její prohra byla divácky zajímavější, zejména kvůli kouskům zkušených hráčů, jejichž vtipné kombinace selhávaly jen v úspěšnosti zakončení - 27:15 (16:7).

SKK Doplhins Prievidza - SK RG Prostějov 17:18 (11:10)

Doma nám Prievidza uštědřila lekci z efektivity, když v bojovném utkání ukořistila vítězství 20:17. S vědomím, že jen výhra nám zajistí paté místo a udrží teoretickou naději na play-off, jsme odjeli do Prividze v osmi lidech. Domácím totiž udělal správce trochu změnu v hale a tak jsem jeli o den dřív - stejný den, ve který dorostenci hráli v Moravské Třebové. Mladí to logisticky i herně zvládli a pak byla řada na nás.
Domácí vlétli do zápasu, jak je jejich zvykem a proti nám i tradicí - máme za sebou hodně vzájemných střetnutí na tradičním Mayor Cupu. Až sedmikošové vedení vyústilo v oddechový čas, kdy jsme si ujasnili, že nejsme na výletě, ale hrajeme extraligu - nebo bychom se o to aspoň měli snažit. Do poločasu jsme několika šťastnými zásahy sorvnali na 10:10, ale poslední zásah patřil domácím.
Protože už jsme věděli, co a jak chceme hrát, byl výsledek jen otázkou střelecké přesnosti. Podařilo se nám získat vedení 15:13, la e poslední minutu svítilo na tabuli skóre 17:17. Ovšem jen 4 vteřiny, než propadla košem střela Anety. 56 vteřin nervozity, zda se domácím podaří vyrovnat, rychle uběhlo, a oplatili jsme Prievidzi porážku z domácího hřiště.

Rezervní tým bez potíží porazil mladou sestavu Delfínů, sbírající své zkušenosti mezi seniory. I když ke konci utkání už naše nasazení i vůle k pohybu notně upadaly, přesto jsme si připsali další tři body za výhru 23:12 (10:6)

SK RG Prostějov - VKC Kolín 14:26 (6:12)

Teoretická šance na play-off stále žila, ale po dopoledním vítězství Znojma bychom museli z dvojutkání s Kolínem získat alespoň 4 body. Postup mezi nejlepší čtyřku však nebyl v předsezónních plánech, kdy jsme zvažovali, do jaké soutěže vůbec vstoupíme. Navíc Kolín má opačný cíl - pokud obě utkání vyhraje za tři body, bude první a střetne se v semifinále se zatím trápícím se Znojmem.
Toto utkání rozhodl doskok - hosté si přivezli dvojici dobrých doskokových hráčů, kteří svým spoluhráčům dávali opakované šance na zakončení. Tomuto tlaku jsme nedokázali odolat, sami jsme tak dlouho míč v útoku neudrželi. Po poločasové ztrátě 6:12 se navíc vytratila i chuť něco s vývojem utkání udělat, takže hosté bez problémů získali první potřebné tři body. V sobotu 30.3.2013 se uzavře základní část extraligy dohrávkou 5. kola VKC Kolín - SK RG Prostějov a definitivně se rozhodne o soupeřích do bojů o medaile.

Utkání rezerv se již tradičně odehrálo jako první, ale místo dobré zábavy jsme sledovali střelecký trénink hráčů Kolína, kterým se připravovali na hlavní souboj dne. Vysoká prohra nám moc radosti neudělala...

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i