Dorostenci uhájili druhou příčku

Martin Uherka – Pá, 05/04/2013 – 18:19

Utkání se supeřem do play-off zvládli dorostenci dobře, Náchod nám však úkol ulehčil. Po dvou jasných výhrách jsme bezpečně udrželi druhou příčku a je tak jasné, že v prvním semifinále zamíříme právě do Náchoda.

SK RG Prostějov - PKC Náchod 25:10 (13:8)
Hosté přijeli jen se třemi chlapci, čímž nám úkol - získat alespoň jeden bod - velmi ulehčili. Přes ofenzivní potíže, které u jedné čtyřky trvaly celý první poločas, jsme se dostali až pět minut před koncem, kdy jsme pěti koši utekli na rozdíl 13:8. Naše obrana pracovala stejně dobře i v úvodu druhého poločasu, a tak jsme dalšími šesti koši definitivně rozhodli o výsledku utkání.

Sestava a koše:
Ambrosová 2, Francová 3, Marek T. 4, Vyroubal 4
Galíček 6, Havlová 2, Křížková 2 (38. min. Lorencová), Šnajdr 2

SK RG Prostějov - PKC Náchod 27:15 (12:9)

Do druhého utkání jsme vstoupili poněkud lehkovážně, i hosté hráli s vědomím, že toto utkání nic nezmění. I proto jsme do 25. minuty dotahovali těsné vedení hostů a jen převaha 4:1 v poslední pětiminutovce nám zajistila klid v poločase.
I tentokrát jsme po zahájení druhé půle dokázali pevně uchopit vývoj utkání, a to dvěma úseky se čtyřmi, respektive třemi koši v řadě. Za stavu 19:12 už poněkud rezignovali i statečně bojující hosté, takže následovala další šňůra na 26:13. Pak se ke spokojenosti domácího publika utkání dohrálo v poklidném duchu.

Sestava a koše:
Ambrosová 6 (48. min. Francová), Do Duc (42. min. Šnajdr 4), Křížková 6, Marek T. 2
Galíček 2, Havlová 2, Lorencová, Vyroubal 5

V sobotu se nám podařilo velmi dobře zahrát na trojici hostí - Saša a hlavně Tom perfektně zvládli obranu jediného útočníka po taktické části a dovolili mu skórovat v podstatě jen z velké vzdálenosti. Důležitá byla i agresivita, se kterou po obě utkání hrála Niki - tím se dostávala do výborných střeleckých pozic a získala hodně míčů v obraně. V druhém utkání se rozstříleli i Pavča s Peťou (který na to měl jen 18 minut). A je jen škoda, že Katka nebyla za svou útočnou snahu odměněna košem, protože za svou dravost by si to zasloužila - dokázala vytvářet tlak na obránkyni a hlavně v druhém utkání několikrát nabídla šanci z odběhu pro Renču.

V každém případě jsme splnili cíl pro základní část - vybojovat výhodnou pozici pro play-off. Navíc máme více hráčů, než na začátku sezóny, takže příští rok můžeme opět hrát nejvyšší příčky.

Teď nám držte palce, ať se nám v semifinále daří přinejmenším stejně, jako v sobotu.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i