Mládežnický víkend plně úspěšný

Martin Uherka – St, 24/04/2013 – 21:37

Klíčová utkání odehráli dorostenci a starší žáci o uplynulém víkendu. Před zraky nejvěrnějších fanoušků sehráli svá semifinálová utkání o postup do finále. Jak se jim dařilo? Čtěte dál...

DOROSTENCI
SK RG Prostějov - PKC Náchod 20:14 (9:5)

Po nepovedeném prvním zápase na hřišti soupeře nás čekal nelehký úkol - vyhrát dvě utkání proti velmi motivovanému soupeři. Po vlažném začátku se nám podařilo lépe zkoncentrovat v obraně a podruhé jsme inkasovali až v patnácté minutě. Mezitím i náš útok našel správnou cestu útočení, a i když ne vždy byl zakončen úspěšnou střelou, přece jen jsme se dostali do vedení 5:1. Tento rozdíl jsme udrželi až do poločasu.
S hlavním pokynem nic zásadního neměnit a jen zpřesnit současnou hru jsme velmi rychle navýšili vedení o další dva koše. To zřejmě zlomilo odpor hostů a až do konce utkání se náš náskok ve skóre pohyboval na pěti až šesti koších.
První část úkolu jsme splnili, měli jsme před sebou klasické hollywoodské drama souboje o všechno.

Sestava a koše:
Ambrosová 1, Francová 2, Marek T. 7, Šnajdr 1
Galíček 1, Havlová 2, Lorencová (40. min. Křížková), Vyroubal 6

SK RG Prostějov - PKC Náchod 22:19 (10:8)

Třetí, rozhodující semifinále bylo korfbalovým svátkem pro všechny diváky. Celých čtyřicet minut se oba týmy přetahovaly o vedení, i když častěji jsme měli o jeden až dva koše navrch my. Celému prvnímu poločasu dominovaly pozorné obrany, které dovolovaly skórovat jen po střelách ze střední a velké vzdálenosti.
Rozhodující trhák přišel se 42. minutou za stavu 13:13 - v rychlém sledu jsme dali dva koše, vzali si time-out, vystřídali a ujasnili si další herní činnosti. Toto zklidnění nám pomohlo hlavně v obraně. Hosté skórovali až v 51. minutě, my jsme mezitím přidali další dva zásahy a tří- až čtyřkošové vedení jsme udrželi až do konce utkání.
V zápase, ve kterém bylo škoda, aby někdo odešel poražený, jsme my byli tím o něco lepším a šťastnějším.

Sestava a koše:
Ambrosová 1, Francová, Marek T. 5, Šnajdr 3 (42. min. Štefák)
Galíček 3, Havlová 3, Křížková 1, Vyroubal 6

STARŠÍ ŽÁCI
SK RG Prostějov - KC-ZŠ Šenov 8:4 (3:3)

V azylu v Kostelci na Hané jsme sehráli zápas jednokolového semifinále, které letos rozhodovalo o postupu do finále pro týmy z první čtveřice soutěže.
Tým Šenova začal opět se svou tradiční, a často úspěšnou, taktikou těsné obrany a trpělivého útoku. S tím jsme si dlouho nevěděli rady - v obraně jsme nakonec dělali chyby, které soupeř trestal, v útoku jsme zase brzo ztráceli míč. Po vedení 2:0 otočil Šenov na 2:3 a nám se jen s vypětím sil podařilo do poločasu aspoň vyrovnat.
I úvod druhé půle patřil hostům, získali těsné vedení 4:3, ale do konce utkání jsme skórovali už jen my. Nakonec se nám podařilo najít způsob, jak překonat soupeřovu běhavou obranu, a byli jsme to naopak my, kdo tentokrát soupeřovu útočnou snahu zastavoval nejpozději po první střele.
I přes zbytečné drama tak postupujeme do finále a budeme obhajovat loňský titul proti celku ze Znojma.

Sestava a koše:
Francová 1, Galíček 1, Křížková, Rieger
Havlová 2, Lorencová 1, Štefák 1, Vyroubal 2

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i