Starší žáci obhájili po roce titul mistra ČR v sezóně 2012/2013

David Konečný – Ne, 12/05/2013 – 10:27

V sobotu 11.5.2013 získali naši starší žáci titul mistra České republiky pro sezónu 2012/2013. V rámci finálového dne ve svém utkání o 1.místo porazili jednoznačně stejně staré hráče ze Znojma. Finálový den se konal v Jaroměři a naše naděje tak opět po roce na stejném místě obhájily titul pro hráče kategorie do 16-ti let.

Prostějov - Znojmo 16:8 (6:6)
Sestava a koše:
Vyroubal - 4, Šnajdr - 2 (Do Duc Duong), Francová - 2, Lorencová - 1 (Ptáčníková);
Galiček - 1, Štěfák - 1 (Rieger), Havlová - 2, Křížková - 3 (Jenešová)

Po základní části náš tým skončil na prvním místě, navíc se soupeřem ze Znojma ani jednou neprohrál, takže jsme se mohli cítit jako favorité. Ovšem finálový zápas má svá specifika a je hlavně náporem na nervy nejen hráčů. Vítězem tohoto zápasu se tak nemusí stát korfbalově lepší tým, ale tým, který bude v zápase odvážnější a více bude věřit ve vítězství.

Přesně podle tohoto stavu se odvíjel první poločas. Náš tým začal sice velmi dobře a během chvilky vedl 2:0. Ovšem stačily 2-3 nezdařené útoky, pár individuálních chyb v obraně a bylo srovnáno. Pak začala klasická "válka" nervů. Oba týmy chybovaly, tempo zápasu šlo dolů, jakoby měly děti nohy svázané a přibité k zemi. My jsme spoléhali na kvalitní doskok a střelbu z dálky, Znojmo hrálo přes asistenta. Výsledkem byl poločas 6:6.

Ve druhém poločase se ovšem průběh zápasu naprosto změnil. Nešlo o zázrak, ale o změnu hry našich hráčů. A nezměnila se jen hra, ale i bojovnost a sebevědomí našeho týmu. V obraně náš tým úplně zastavil hru Znojma tím, že soupeři nedovolil postavit asistenta. Výsledkem byly převážně nepřesné střely hráčů Znojma z velké dálky, které naši hráči na doskoku jistě získávali. V útoku naši hráči výrazně zrychlili a začali se prosazovat pestrou hrou s jistým doskokem, na kterou Znojmo nemělo obranu. Koše v náš prospěch padaly v pravidelném tempu po celý druhý poločas jak střelami z dálky, blízka, tak i z dvojtaktů. Jakmile byl rozdíl v průběžném výsledku více jak 5 košů, tak o vítězi nebylo pochyb. Vítězství je zasloužené za celou sezónu.

Komentář trenéra: "Velká pochvala patří všem hráčům. Musím říct, že všichni hráči odvedli svůj díl práce, kterou měli na starost - práce na doskoku, práce v obraně, práce na asistentovi. Tým hrál trpělivě, dokázal čekat na své šance. Navíc všichni hráči nadřadili výsledek týmu nad své individuální ambice dát si koš. To byl největší důvod vítězství!"

gratulace st.žákům

GRatulujeme !!!

Anonym (bez ověření) – Po, 13/05/2013 – 09:04
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i