Soustředění Čekyně 2013

David Konečný – So, 24/08/2013 – 14:22

Minulý týden (16.8.-23.8.2013) proběhlo předsezónní soustředění naší mládeže v Čekyni u Přerova. Tohoto kempu se zúčastnilo 25 mladých korfbalistů, o které se starali 4 trenéři - Aneta Lešanská, Ondra Bernář, Martin Šnévajs a David Konečný. Od neděle do středy nám vydatně, nejen s tréninky dětí, pomohl i Hennie Bass. Díky!

Pravidlem na soustředění byly ranní výběhy do okolního terénu doplněné krátkými sprinty do místních lesních kopců a vše bylo zakončené rozcvičkou. Po snídaní následovala dopolední tréninková část rozdělená pro mladší korfbalisty a pro juniory. Po obědě jsme většinou mohli využít relax v krásném místním bazénu. Odpoledne opět následovaly tréninkové bloky pro mladší a starší korfbalisty. Večery byly zaměřené buďto na volné hry (fotbálek, volejbal, tenis, pink-ponk, korfbal a jeho různé variace) a nebo jsme řešili s hráči taktickou přípravu na sezónu a jejich představy pro sezónu. Večerku ani nebylo nutné vyhlašovat - většinou všichni padli do postelí ještě před desátou večer s vědomím, že další den bude opět náročný.

Letošní soustředění jsme doplnili i o prvky cross-fitu. Za toto patří velký dík Ondrovi Bednářovi, který myslím vydatně a zábavně okořenil dětem přípravu na sezónu. Ondra vedl ranní i předtréninkové rozcvičky a po každém tréninku ještě 20 minut utužoval s hráči jejich fyzické zdatnosti. Mimo to Ondra doplnil dětem soustředění i informacemi ohledně stravování, sestavení jídelníčků a způsobů trénování.

Musím všechny hráče (velké i malé) pochválit za jejich přístup na soustředění k tréninkům a vůbec k přípravě na sezónu. Navíc myslím, že všichni utužili i vzájemné přátelské vazby, což bylo dalším cílem soustředění. Velkým výsledkem soustředění je i to, že hráči chtějí dále sami na sobě pokračovat ve zlepšování fyzické kondice a po nás trenérech očekávají více kvalitních tréninků. Proto věřím, že odměna za tuto předsezónní práci bude nejvyšší a hráči z ní budou mít radost.

Na závěr bych poděkoval rodičům dětí, kteří nám pomohli s dopravou na místo soustředění, dále díky patří i Martinovi Uherkovi a Zdenovi Snášelovi za další logistickou pomoc. V neposlední řadě díky všem, kteří nás v průběhu týdne v Čekyni navštívili.

Soustředění se uskutečnilo s finanční podporou Olomouckého kraje.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i