Dorostenci zvládli obtížná utkání

Jana Uherková – So, 12/10/2013 – 22:28

Letošní extraliga čítá jen pět týmů, a tak každý souboj bude důležitý a sebemenší detail může rozhodovat o úspěchu či neúspěchu. Dorostenci vstoupili do soutěže s nelehkým a tradičním soupeřem z Náchoda. Jako vždy byla utkání dramatická, divácky velmi pohledná a korfbalově na vysoké úrovni.

SK RG Prostějov - PKC Náchod 11:9 (5:3)

První letošní utkání našich dorostenců bylo skoupé na koše - obrany se opravdu činily a útočníci jen velmi těžko hledali způsob, jak koncentrované protivníky přehrát. Naše hubené vedení 3:1, které v soubojích s Náchodem většinou nic neznamená, se nakonec ukázalo jako klíčové. Těsný rozdíl jsme dokázali udržet nejen do poločasu, ale nakonec až do závěrečného hvizdu. Přesto, že jedné čtyřce se nepodařilo najít ideální rytmus a trápila se celé utkání, se nám podařilo vstoupit do extraligy úspěšně a do druhého klání jsme mohli jít s lepší náladou.

Sestava a koše:
Havlová 1, Křížková, Marek T. 4, Vyroubal 2
Francová 2 (Ambrosová), Galíček 1 (Šnajdr), Lorencová 1, Marek M.

SK RG Prostějov - PKC Náchod 27:23 (10:13)

Opět to byli hosté, kdo vstřelil první koš, ale tentokrát byla větší přesnost zakončení v jejich rukou. Jako by si všichni v pauze srovnali myšlenky, jeden pohledný útok stíhal druhý a do poločasu padlo víc košů, než za celé první utkání. Náchodu se dařilo, častěji trestali naše chyby a opírali se i o dobrou střelbu z větší vzdálenosti. Přes zlepšený výkon v útoku se nám nedařilo využívat vypracované střelecké pozice a hosté právem vedli o tři koše.
V druhé půli jsme nesložili zbraně a zkoušeli jsme se dotáhnout na co nejmenší rozdíl, abychom soupeře dostali pod tlak. Dlouho nám Náchod odolával, až přišla úspěšná pětiminutovka, ve které jsme dvoukošové manko obrátili ve čtyřkošové vedení. V tomto období hry už zřejmě na obou stranách úřadovala únava, protože většina košů posledních patnácti minut padla po chybách obrany, nebo z penalt, když se obránci snažili napravit svá zaváhání. V divácky velmi atraktivním utkání jsme se nakonec radovali my z dokonalého obratu a zisku dalších dvou bodů.

Sestava a koše:
Francová (Lorencová), Galíček 3, Křížková 2, Marek T. 8
Ambrosová 1 (Havlová), Jenešová, Štefák 1 (Marek M. 1), Vyroubal 11

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i