Starší žáci stále na 100%

David Konečný – So, 02/11/2013 – 18:51

V sobotu 2.11.2013 nastoupili naši starší žáci poprvé tuto sezónu v domácím prostředí a opět byli stoprocentní. I když dnes to byly daleko vyrovnanější zápasy než v 1.kole. V souboji s Náchodem hráči Prostějova vyhráli 12:7 (6:4) a proti Brnu-Nový Lískovec v dramatickém zápase jsme převážili výhru na naši stranu v poměru 5:3 (0:3).

SK RG Prostějov - PKC Náchod 12:7 (6:4)
Sestava a koše:
Ošťádal 2, Buriánek, Havlová 2, Francová 2;
Šnajdr 2, Podhorný 2, Křížková 1, Lorencová 1;
střídali: Jenešová, Vyroubalová, Valenta

Do zápasu jsme vstoupili naprosto vlažně, hlavně opory týmu neplnily roli, kterou by v týmu měly mít, a tak jsme po 5 minutách prohrávali 0:2. Prapor týmu tak museli zvednout mladí kluci, kteří jsou ještě věkem mladší žáci. Naštěstí soupeř hrozil jen jednou jedinou hráčkou - talentovanou Gábinou Hurdálkovou. Pokud jsme se v obraně zaměřili právě na tuto hráčku a v útoku se konečně prosadili i opory týmu, tak jsme do poločasu otočili skóre v náš prospěch. Druhý poločas už byl na naší straně a zcela zaslouženě tak naše děti zvítězily.

SK RG Prostějov - Brno-Nový Lískovec 5:3 (0:3)
Sestava a koše:
Ošťádal, Buriánek, Havlová 1, Křížková 1;
Šnajdr 2, Podhorný, Francová, Jenešová 1;
střídali: Lorencová, Vyroubalová, Valenta

Brno se ukázalo jako fyzicky rychlý a bojovný tým, což nám hlavně v 1.poločase dělalo problémy v obraně. Se zbytečným respektem jsme nechávaly hráče Brna libovolně útočit. Naopak my jsme se v útoku báli zakončit a přecházeli jsme střelecké pozice. Až závěr poločasu naznačil, že na soupeře máme. Hned po poločasové přestávce jsme snížili na 1:3 a od té doby fungovala naše obrana perfektně. V útoku jsme se sice trápili, ale nakonec se přece jen prosadily opory týmu a výsledkem bylo otočení utkání v náš prospěch v poměru 5:3.

Slovo trenéra: V těchto zápasech jsme byli oslabení o nemocného Dana Štefáka. Ale musím říct, že jej výborně opět zastoupili mladí kluci. Je sice pravda, že zatím mají kluci výškovou nevýhodu, ale korfbalově a technicky jsou na tom většinou lépe než jejich soupeři. Na druhou stranu zkušení hráči týmu starších žáků na úvody obou zápasů dost tápali. Naštěstí jsme vždy stihli zápas otočit, což se určitě počítá do budoucna a jsme rád za bojovnost týmu, který se nevzdává ani za nepříznivého stavu. K vítězství nestačí jen technika a korfbalový um, je nutné i makat a bojovat.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i