Dorostenci poprvé prohráli

Martin Uherka – So, 23/11/2013 – 22:35

Ve Znojmě letos poprvé dorostenci ochutnali hořkost porážky. S úřadujícím mistrem nedokázali najít fungující útočnou taktiku a přes dobrou obranu dvakrát podlehli.

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 16:12 (9:6)

V počtu šesti děvčat a šesti chlapců jsme jeli podstoupit jeden z mála těžších testů v letošní sezóně. I když bylo cílem od začátku dostat na hřiště všechny hráče (a to se i povedlo), začali jsme s nejsilnější možnou sestavou. Nedařilo se nám však v útoku využít proti obraně domácích možností k vytvoření jednoduchých střeleckých pozic, a koše na naší straně přibývaly jen pomalu. Naštěstí nás dobrá obrana držela pořád na dostřel soupeře, takže na přestávku jsme šli jen s malou ztrátou.
I přes upřesnění si taktiky se naše hra moc nezměnila, na každý koš jsme se zbytečně nadřeli. Postupem času jsme využili všechna možná střídání, ale naši prohru nic neodvrátilo.

Sestava a koše: Vyroubal 4, Galíček 3, Francová 2, Jenešová 1, Lorencová 1, Marek T. 1, Křížková, Marek M., Rieger, Štefák, Vyroubalová

TJ Znojmo MS YMCA - SK RG Prostějov 15:6 (9:2)

Do druhého utkání jsme nastoupili v obměněné sestavě, která se od začátku nemohla prosadit v útoku. Jediné naše dva koše za poločas padly z penalt. Velký rozdíl ve skóre způsobila probuzená děvčata soupeře, která se začala úspěšně trefovat ze střední vzdálenosti. My jsme nedokázali proměnit ani pět vyložených šancí, čímž jsme si sami sráželi sebevědomí.
Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. Soupeř se ani nepotřeboval v obraně příliš snažit, protože až na pět minut v závěru utkání jsme si útočení komplikovali sami. Snížení na 6:13 na chvíli dávalo naději na kosmetické vylepšení výsledku, ale v poslední pětiminutovce už jsme žádný zásah nepřidali.

Sestava a koše: Vyroubal 2,Marek T. 2, Francová 1, Lorencová 1, Galíček, Křížková, Marek M., Rieger, Štefák, Vyroubalová

Co k tomu napsat...i přes zapojení hráčů širší sestavy jsme mohli jedno utkání vyhrát. Když se nám podařilo zahrát zvolenou taktiku, vždy to končilo košem nebo velkou šancí. Bohužel jsme se až příliš podřídili soupeři, místo využití jejich chyb. Podařilo se nám udržet znojemské střelce na uzdě, šestnáct a patnáct košů není mnoho. Ale dohromady osmnáct košů za dvě utkání je tristní výsledek. Musíme zapracovat na tom, aby se takový výkon už neopakoval.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i