Ve Znojmě po dobrém výkonu těsná prohra

David Konečný – Ne, 16/02/2014 – 17:29

V neděli 16.2.2014 cestoval náš seniorský tým do Znojma k 9.kolu ČKE a KLR. V extraligovém klání držel náš tým se soupeřem celý zápas krok, ale nakonec celkem těsně prohrál 15:18 (6:9). V KLR se již hrálo uvolněně, a i když výsledek vypadá jednoznačně (16:23), tak šlo také o vyrovnaný zápas.

Znojmo "A" - SK RG Prostějov "A" 18:15 (9:6)
Sestava a koše:
Uherka, Vyroubal - 3, Šťastná - 4, Snášelová - 1;
Marek T. - 4, Lužný - 1, Nasadilová - 2, Zelinková;
střídali: Galíček, Marek M.

Zápas začal vyrovnaně a kolem 15.minuty byl stav 5:5. Znojmo dominovalo svým pohybem, rychlostí a střelbou z dálky. My jsme byli silnější na doskoku a celkem se nám dařilo i v uvolnění na dvojtakty. Poté Znojmo přitlačilo v obraně a výsledkem byl poločas 6:9 v náš neprospěch. Do druhé půle jsme vstoupili úžasně a za deset minut jsme otočili výsledek na 12:11. Opět jsme dominovali na doskoku a začalo se nám dařit i střelecky z dálky. Naopak soupeř přestal využívat šance a dokonce začal kazit i základní rozehru. Za zmíněného stavu 12:11 jsme ale neproměnili penaltu, poté jsme neproměnili další velké šance a tím jsme pomohli soupeři se opět zvednout. Naopak nás nevyužité šance srážely. To mělo za následek 7(!) košů pro Znojmo v řadě. Z tohoto tlaku jsme se vzpamatovali už pozdě a v posledních 3 minutách jsme pouze korigovali skóre na konečných 15:18.

Znojmo "B" - SK RG Prostějov "B" 26:16 (12:11)
Sestava a koše:
Lužný, Vyroubal - 6, Šťastná - 2, Snášelová;
Marek M. - 2, Galíček - 2, Nasadilová - 3, Zelinková - 1;
střídali: Marek T.

V zápase ligy rezerv se hrálo uvolněně. Pro nás byl velmi dobrý 1.poločas, kdy jsme proměňovali své šance a se soupeřem jsme drželi krok. Do druhé půle Znojmo zrychlilo a přidalo na tlaku v obraně. Tento tlak omezil naši střeleckou úspěšnost, a tak si zápas ke konci celkem v klidu pohlídal náš soupeř.

Závěrečné hodnocení: "Se Znojmem jsme dokázali hrát vyrovnané utkání a myslím, že všichni viděli, že na tohoto soupeře máme - stačí jen málo, ale zároveň to nejdůležitější. Zápas rozhodlo naše nevyužívání šancí - 2 penalty, 5 dvojtaktů neproměněných za zápas je opravdu hodně. Věřím, že v této sezóně řada hráčů získává zkušenosti, které se pozitivně odrazí do příští sezóny."

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i