2.kolo ČKE ve Znojmě pro náš tým těsně bez bodu

David Konečný – Po, 13/10/2014 – 13:09

V neděli 12.10.2014 odehrál náš seniorský tým 2.kolo ČKE ve Znojmě. Po vítězství v 1.kole v Brně si i ve Znojmě senioři věřili na uloupení nějakého toho bodu. Bohužel se nám toto přání nesplnilo a po dvou těsných prohrát 12:15 a 15:17 se vracíme z jihu Moravy tentokrát s prázdnou.

1.zápas:
Znojmo - Prostějov 15:12 (9:5)

Sestava a koše:
Havlová(2), Lešanská, Nasadilová(2), Šťastná, Marek M.(1), Šnajdr, Šnévajs(1), Vyroubal(3) - střídali Ambrosová(1), Galíček(1), Uherka(1).

Úvod zápasu se vyznačoval velmi dobrou obranou z obou stran a po 7 minutách hry bylo skóre vyrovnané 2:2. Oba týmy do té doby moc nevyužívaly své šance. Ovšem poté se rozstřílelo Znojmo, kdežto náš tým hrál v útoku s příliš velkým respektem. Výsledkem bylo skóre až 8:2 pro Znojmo. Naštěstí do poločasu se nám podařilo korigovat výsledek na poločasových 4:8. Druhá půle byla vyrovnaná a oba týmy si prakticky udržovaly poločasový odstup 3-4 košů. Náš tým se snažil skóre zvrátit, ale spousta neproměněných vyložených šancí nám tyto cíle hatila. Výsledek 15:12 pro Znojmo je zasloužený díky našemu nevyužívání šancí a velkému respektu na úvod zápasu.

2.zápas:
Znojmo - Prostějov 17:15 (8:4)

Sestava a koše:
Ambrosová, Havlová(2), Lešanská(2), Nasadilová(4), Galíček(2), Marek M., Šnévajs(1), Vyroubal(1) - střídali Šťastná(2), Šnajdr, Uherka(1).

Druhý zápas začal velmi dobrou obranou ze strany Prostějova a velmi špatným využíváním šancí - opět ze strany Prostějova. A tak skóre narůstalo pomalu - v 10.minutě 1:1. Poté soupeř z jihu Morava 3x po sobě skóroval z větší vzdálenosti a na náš tým padla deka z pocitu zmaru z neproměněných vyložených šancí. Takže výsledek poločasu byl velmi podobný 1.zápasu, a to 4:8. Začátek druhé půle nenaznačoval, že by mohl být zápas nějak zdramatizován. Oba týmy si opět drželi odstup 3-4 košů, jednu chvíli bylo i skóre 13:8 ve prospěch Znojma. Ovšem s blížícím se koncem zápasu se začalo utkání dramatizovat a náš tým se 2 minuty před koncem dostal na skóre 15:15! Zde se ale projevila zkušenost soupeře, který nejprve skóroval z penalty a závěr už si pohlídal.

Slovo závěrem: Velkým pozitivem pro další zápasy je naše obrana a bojovnost a nasazení. Vždyť dotáhnout ve druhém utkání téměř ztracený zápas vyžaduje silnou a pevnou vůli. Také víme, že naše hra funguje a že si dovedeme vytvořit spoustu šancí. Ale zde byl kámen úrazu naší hry - buďto z nedostatku zkušeností, z nervozity, z nedostatečného sebevědomí v zakončení jsme neproměnili spoustu šancí. Nemá cenu nad tímto brečet - vyhrává ten, kdo dává koše. Snad jsme si tuto smůlu vybrali na celou sezónu dopředu. Věřím, že na trénincích na zakončení zapracujeme a v domácích zápasech se projeví výhoda domácí haly. Moc hráčům děkuju za jejich výkony - vše naznačuje, že jdeme nahoru a že i v dalších zápasech máme šanci bojovat o vítězství.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i