Z Českých Budějovic návrat se dvěma body !

David Konečný – Út, 16/12/2014 – 14:18

V neděli 14.12.2014 vybojoval náš "seniorský" tým další 2 body do tabulky extraligy! O to větší radost je v tom, že jde o nečekané 2 body z palubovky loňského mistra - Českých Budějovic. Výhra 19:17 pomohla k dotažení se na 4.místo v tabulce k týmu Kolína. Druhý zápas jsme prohráli celkem jasně 11:17.

1.zápas:
České Budějovice - Prostějov 17:19 (10:8)

Sestava a koše:
Havlová(4), Lešanská, Nasadilová(2), Šťastná, Galíček(2), Marek M.(2), Šnévajs(1), Vyroubal(7) - střídali: Zelinková, Šnajdr(1).

Zápas začal vyrovnaně a do stavu 4:4 jsme tahali za delší konec spíše my. Pak jakoby na náš tým opět padla obava z toho, že zápas můžeme zvládnout v náš prospěch a vlastními chybami jsme pohli soupeři jít do vedění. Navíc se těsně před poločasem zranila Aneta Lešanská a skóre ukazovalo 10:8 pro soupeře. Poločas tedy nenaznačoval vůbec šťastný konec. Ovšem možná právě zranění Anety odvedlo hráčskou pozornost od zápasu a do našich hlav se dostavil klid z toho, že vítězství a samotný zápas není to nejdůležitější. Naopak jsme do 2.poločasu nastoupili s pozitivní myslí. Výsledkem byl obrat ve skóre v náš prospěch 14:10! Budějovice jsou ale zkušeným týmem se zkušeným trenérem, a tak začal opět pro nás již tuto sezónu klasický obrat a dotahování soupeře. Asi 4 minuty před koncem se zastavilo skóre na stavu 16:16. Naštěstí jsme si zachovali v hlavách pozitivní myšlení a přesně nám vyšlo dodržení zavěrečné taktiky. Dva naše útoky, dvě střely našich děvčat - Lenky Nasadilové a Renaty Havlové - znamenaly opět vedení o dva koše 18:16. Po výměně stran jsme již drželi míč a čekali na jistou šanci k zakončení - tu vybojoval Petr Šnajdr pro Sašu Vyroubala, který 30 sekund před koncem zajistil vedení 19:16. Závěrečná střela Budějovic z dálky již na našem vítězství nic změnit nemohla, a tak jsme mohli slavit 2.vítězství v sezóně.

2.zápas:
České Budějovice - Prostějov 17:11 (12:3)

Sestava a koše:
Havlová(3), Zelinková, Nasadilová, Šťastná, Galíček(5), Marek M., Tichý(2), Vyroubal(1).

Do druhého zápasu jsme opět vstoupili velmi dobře a vedli jsme po dvou útocích 2:0, ovšem posledním záchvěvem bylo naše srovnání na 3:3. Od té doby jsme se v 1.poločase už jen trápili a hledali cestu, jak vyzrát na soupeře. Ten na nás postavil svoji nejvyšší možnou sestavu, aby maximálně eliminoval naše doskakující hráče. A když se opět přidal do našich hlav smutek a negativní reakce, tak bylo poločasové skóre zcela zasloužené 12:3 pro Budějovice. Ve druhém poločase jsme naštěstí nesklopili hlavy a začali jsme opět bojovat a pozitivně myslet. Našli jsme si cestu, jak přehrát obranu soupeře. Navíc Budějovice polevili a tak jsme aspoň mírně poupravili závěrečný výsledek na 11:17 v náš neprospěch.

Slovo závěrem: Je paráda získat další body. Paradoxně jsme tuto sezónu zatím vyhráli dva zápasy a vždy na horké půdě favorita. Vím, že náš tým má na to, aby vyhrával, ale zatím stále hledáme to správné rozložení mysli na zápas. U favorita si možná zápas tak nezabíráme a hrajeme více v klidu. Myslím, že důvodem těchto výkyvů je mladý věk týmu. Ovšem na hráčích je očividné, jak nasávají další a další zkušenosti a jak se tyto zkušenosti začínají odrážet v naší hře. Chce to dále pracovat, být trpěliví a ono to musí přijít.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i