Mládežnické soustředění v Holandsku

Aneta Lešanská – St, 09/09/2015 – 11:51

V období od 15. 8. do 22. 8. 2015 měly naše týmy mladších a starších žáků možnost strávit týden u přátelského klubu v nizozemském Enschede i díky nezanedbatelné podpoře Olomouckého kraje. Až na několik nepříjemností jsme tak mohli prožít další nezapomenutelný týden v kolébce korfbalu.

V pátek 14. 8. v podvečer jsme se sešli a vydali se na cestu v tomto složení – Barča, Nikča, Majda, Elis, Venďa, Lenička, Tom, John, Vojta, Fanda, Pepa, Marťas, Dava, Honza, trenéři Anet a Šnevi, a pomocná síla Janča Buriánková. Cesta rychle utekla a v sobotu ráno už nás vítali Marcel s Martinem. Během „chvilky“ jsme postavili stany, po loňských zkušenostech zkontrolovali, zda jsou stěny pořádně vypnuty a vítání mohlo pokračovat. I když to není běžné a po cestě se většinou první den odpočívá, odpoledne jsme využili sluníčka a poprvé si zatrénovali. Jak se později ukázalo, pro Niki byl první trénink zároveň ten poslední – večer podklouzla a zlomila si ruku tak nešťastně, že ji čekala v ČR operace. Ale teď zpátky k soustředění...V sobotu večer začalo podle předpovědi pršet a pršelo a pršelo…Veškeré aktivity jsme tak mohli provádět jen v klubovně a nebo v dešti – v neděli jsme zašli do obchodu, v pondělí jsme lehce potrénovali a vyrazili do města – vždy úplně promočení, ale spokojení.. :-) Až v úterý bylo možné začít trénovat naplno – v úterý nás čekaly dva tréninky samostatně a třetí večer s dětmi z DOS - WK, ve středu další tři. Únava byla znát, proto jsme ve čtvrtek zvolnili, dali si jen jeden trénink dopoledne, pak výlet do města a večer přátelský zápas s domácím týmem U16. A jak zápas dopadl? Po výborném výkonu všech jsme s domácím týmem remizovali 4:4. Následoval společný večírek, na který jsme pro „hosty“ připravili hamburgery s hranolkami a oni pro nás zábavu v podobě hry bingo. Po večerce dětí následoval večírek pro dospělé, na kterém jsme domluvili speciálně zaměřené tréninky pro následující den – trénink vedený Henrym zaměřený na doskok a trénink vedený Patrickem a Nielsem zaměřený na pohyb. V sobotu nás čekal další přátelský zápas, ve kterém šla znát velká únava všech dětí, která se projevila v předvedené hře, a zaslouženě jsme prohráli 5:13. Následoval odpočinek, balení, loučení a odjezd. Bohužel, díky poruše autobusu v Německu nedaleko od českých hranic, se nám zpáteční cesta protáhla a domů jsme dorazili až v odpoledních hodinách. Přesto jsme si soustředění parádně užili a zároveň nasbírali cenné zkušenosti, které můžeme zúročit jak v lize starších, tak i mladších žáků. Velké díky patří nejen našim holandským přátelům, ale i Janči Buriánkové, která vládla po celý týden v kuchyni, a panu řidiči, se kterým bylo o zábavu postaráno. Na závěr děkujeme rodičům, kteří pro nás s ochotou přijeli na nádraží, a rodině Lorenců, která krizovou situaci zvládla a moc nám pomohla.

Fotky a videa ze soustředění najdete na našem facebookovém profilu. Rozhodně si je nenechte ujít :).

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i