Vítěznou šňůru tvrdě ukončil obhájce titulu z Brna

David Konečný – Po, 14/12/2015 – 16:14

V neděli 13.12.2015. cestoval náš tým seniorů ke třetímu kolu extraligy a ligy rezerv na horkou půdu obhájce titulu KK Brno. Náš tým si na mistrovi tvrdě vylámal zuby, když zcela zaslouženě prohrál rozdílem třídy 15:34 (9:18). Ani v zápase rezerv se obraz hry nezměnil a i podruhé náš tým prohrál, tentokrát "mírněji", 18:28 (7:17).

Extraliga:
KK Brno "A" - SK RG Prostějov "A" 34:15 (18:9)

Sestava a koše Prostějov:
Vyroubal 3, Galíček 2, Ambrosová 1, Zelinková (Francová 1) - Tichý (Uherka), Marek 2, Havlová 3, Lorencová 3.

Utkání začalo pro náš tým celkem dobře a po prvních čtyřech útocích vedl 3:1. Ovšem pak už po zbytek zápasu naprosto kraloval tým z Brna. Mistr loňské sezóny byl agresivnější, rychlejší, důraznější. Velmi na nás přitlačil předobranou, se kterou jsme si náš tým nevěděl rady do konce zápasu. A s narůstajícím časem, tak jak rostlo sebevědomí soupeře, tak i rostla úspěšnost střelby brněnských hráčů - hlavně děvčat.

Liga rezerv:
KK Brno "A" - SK RG Prostějov "A" 28:18 (17:7)

Sestava a koše Prostějov:
Galíček 4, Šnajdr 3, Francová (Lorencová 1), Drábková (Havlová 1) - Tichý 2 (Vyroubal 4), Lužný (Marek 1), Zelinková, Jenešová 2.

Druhý zápas byl velmi podobný prvnímu zápasu. Snad jen druhý poločas, kdy Brno polevilo v obraně i v útoku, se podařilo našemu týmu konkurovat. Ovšem zápas se již jen v klidném tempu dohrával.

Slovo trenéra:
Zápasy se nám vůbec nepovedly. Vypadalo to, jakobychom k zápasu přistoupili tak, že vše přijde samo a koše nám spadnou do klína. Nechci tím říct, že kdyby se nám dařilo, že bychom vyhráli - musím objektivně přiznat, že i kdybychom hráli nad svůj standard, tak by nás i tak velmi pravděpodobně Brno porazilo. Jejich hráči, hlavně v ženské části týmu, jsou rychlejší a agresivnější než naše hráčky. Jak se Brno dostalo do "laufu", tak už bylo k nezastavení. My se musíme vrátit zpět na zem a jít do každého zápasu opět s pokorou, ale zároveň bez respektu, a opět se opírat o týmový výkon, který nám může dopomoct k zisku dalších bodů. Nejsme zatím tým, který může konkurovat v každém zápase vedoucím týmům ligy, ale jsme tým, který když bude hrát poctivě a i s trochou štěstí, tak může sem tam potrápit favority. Bohužel v neděli jsme nesplnili ani jednu z těchto podmínek pro náš úspěch.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i