Finálový den 7.5.2016 přinesl Prostějovu historický úspěch

Martin Uherka – Út, 10/05/2016 – 19:22

Za finanční podpory Olomouckého kraje jsme 7.5.2016 pořádali společné finále Korfbalové ligy starších žáků a České korfbalové extraligy. I když poslední kolo základní části rozhodlo, že se naši žáci bojů o medaile nezúčastní, v seniorské kategorii jsme mohli dosáhnout na historický úspěch. A to se také podařilo!

Starší žáci

V semifinálových utkáních oba favoriti potvrdili své ambice na titul - Modří sloni Znojmo porazili SK Plhov Náchod 18:7 a KC-ZŠ Šenov si poradil s KK Nový Lískovec Brno 15:6. V souboji poražených celků si nakonec lépe vedli náchodští, kteří udolali Lískovec 13:10 a odvezli si bronzové medaile.
V napínavém finále si Znojmo do poločasu vytvořilo dvoubodový náskok, ale nic nemělo jisté. Šenov se snažil vývoj utkání otočit ve svůj prospěch, nenašel ale recept na zastavení soupeřových útoků. Znojmo tak získalo již třetí mistrovský titul v této sezóně po výhře 13:9.

Česká korfbalová extraliga

Domácími fanoušky dlouho očekávaná událost přišla na pořad dne po předehře budoucích nadějí českého korfbalu. Podaří se Prostějovu dosáhnout na první medaili z nejvyšší soutěže? Soupeřem byli Modří sloni Znojmo, se kterými jsme doma vyhráli o koš a venku podlehli o dva. Znojmo mělo za sebou třízápasové semifinále, od poloviny sezóny navíc bez své největší hvězdy Jirky Podzemského.
Od začátku se hrál rychlý korfbal, plný ofenzivních akcí a nepříjemných obran. Prostějovu se dařilo být o malý kousek lepší, ale Znojmo bylo pořád na dostřel a dva koše v současném korfbalu nic neznamenají. Přesto se "domácím" dařilo udržovat si nejtěsnější náskok i v druhém poločase. Když chvíli před koncem nedokázalo Znojmo proměnit penaltu, bylo téměř rozhodnuto. ještě poslední snížení na nejmenší možný rozdíl a konec! První medaile pro Prostějov v nejvyšší soutěži má bronzovou podobu!

SK RG Prostějov - Modří sloni Znojmo 21:20 (10:8)

Ve finálovém utkání se potkalo Brno a České Budějovice. Podaří se Brnu překonat taktické varianty Budějovic? A podaří se Budějovicím ubránit nejlepší ofenzivu v extralize?
Relativně dlouho to vypadalo, že uvidíme velmi napínavé utkání s nejasným koncem do posledních minut. Po první čtvrhodině však Brno nalezlo recept na soupeře jak ve svých útocích, tak v obraně. Do p=oločasu si vybudovalo čtyřkošový náskok.
Ani v druhé půli se Budějovice nedokázaly přiblížit na menší rozdíl a zdramatizovat utkání. Brno tak po celkem jasné výhře 27:19 obhájilo mistrovký titul.

KK Brno - KCC Sokol České Budějovice 27:19 (12:8)

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i