Úžasný týden s výpravou DOS-WK

Martin Uherka – Po, 24/10/2016 – 21:18

V uplynulém týdnu jsme hostili návštěvu nejvyššího významu - 31 členů partnerského lubu DOS-WK Enschede k nám přijelo podpořit povědomí o korfbalu a užít si krásy České republiky. A samozřejmě strávit spousty hodin s našimi hráči a příznivci :).
Co jsme všechno stihli a jak se nám přitom dařilo najdete v článku.

Hned první den se to pěkně sešlo - autobus přijel tak, že celá výprava stihla přípravné "utkání" mezi členy české reprezentace před ME v Nizozemsku. Jejich výkony a nasazení odměnili bouřlivým potleskem, který je věřím potěšil.
Nechtěli jsme naše přátele po dlouhé cestě nijak mučit, tak jsme jen zašli na oběd a pak jsme je doprovodili rovnou do penzionu Na Vyhlídce, který se na čtyři noci stal jejich dočasným domovem.

PONDĚLÍ
I dopoledne ještě patřilo odpočinku a vybalování. Po obědě jsme se vydali na prostějovskou radnici, po které nás provedl náměstek primátorky, pan Pavel Smetana. Zavítali jsme i na místa, která jsou otevřená jen při zvláštních příležitostech a dokonce jsme měli tu čest pozdravit se s paní primátorkou Alenou Raškovou. Mgr. Smetana na závěr předal celé výpravě drobné dárky jako pozornost statutárního města Prostějova. Velmi hezký zážitek, jen počasí nám nedovolilo pořádný rozhled za hranice města.
Po krátkém rozprchu po náměstí se pak všichni vydali do olomouckého aquaparku užít si místní atrakce.

ÚTERÝ
Úterý bylo vpravdě korfbalové - korfbal ke snídani, na oběd i večeři. Dopolední ukázka pro žáky a studenty RG a ZŠ města Prostějova, zorganizovaná naším dlouholetým vynikajícím hráčem a trenérem Mgr. Martinem Šnévajsem, se povedla - plné tribuny obdivovaly krásy korfbalu a věříme, že nám přinese další nové příznivce.
Odpoledne následoval společný trénink pro starší žáky, abychom den zakončili večerním turnajem v minikorfbalu, kombinovaném s netradičními hrami. Na závěr jsme si vyměnili drobné dárky a udělali velké společné foto na památku.

STŘEDA
Po náročném programu byla návštěva Punkevních jeskyní a propasti Macocha hezkou odpočinkovou aktivitou. Přesun mezi lokalitami jsme raději volili vláčkem :).
Večerní trénink byl opět náročný - uspořádat 40 lidí na palubovce není jednoduchý úkol ani pro zkušeného luštitele rébusů. No, nám se to podařilo myslím velmi pěkně.

ČTVRTEK
I čtvrtek byl náročný - čekal nás přesun do Ostravy, kde nám program zařídil Petr Krones, manažer školního korfbalu pro Ostravsko. Naše první zastávka byla ve škole ve Velké Polomi. Po přivítání se s ředitelem Mgr. Tomášem Olivkou nám stovky nadšených dětí udělaly při ukázkovém utkání skvělou atmosféru. Hráči je brzy vtáhli mezi sebe na plochu a na závěr se strhla lehce neorganizovaná (ale o to lepší) autogramiáda a spousta focení. Děti byly naprosto úžasné!
Po výborném obědě jsme se přesunuli do haly ČPP, kde nás čekali hráči z Brna, Šenova a školy ZŠ Chrustova. Z nich postavený mix tým statečně čelil holandským hráčům. Sehraností a občas ani technickými dovednostmi se sice nemohli Holanďanům úplně rovnat, ale každý si doufám odnesl zkušenosti, které pomohou při rozvoji jeho/její korfbalové kariéry.
Poslední přesun dne i celého týdne vedl do Šilhéřovic, kde naši hosté přespali před návratem domů na internátu Střední školy hotelnictví, gastronomie a služeb. Cestu zpět si zpestřili prohlídkou Prahy, ze které si rovněž odnáší spoustu zážitků a fotek.

Bylo to prostě báječné. Kéž bychom podobná setkání mohli zažívat častěji. Nezbývá, než se těšit na zakončení sezóny v červnu a samozřejmě na již tradiční soustředění v Enschede!

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i