Mladší žáci jednou vítězně!

David Konečný – Ne, 14/12/2008 – 18:20

V sobotu 13.12.2008 náš oddíl pořádal 2. kolo ligy mladších žáků skupiny B. Místem konání byla Základní škola Melantrichova v Prostějově a miniturnaje se zúčastnily tyto týmy - Náchod, Moravská Třebová, Brno a samozřejmě náš tým. Jeden zápas jsme vyhráli a ve dvou vyšli naši nejmladší naprázdno.

Náš oddíl reprezentovali tito mladí korfbalisté: Galíček Petr, Marek Michal, Nepomucký Filip, Rieger David, Šnajdr Petr, Štefák Daniel, Volenec Tomáš, Wolker Tomáš, a dále děvčata Crhounková Michalela, Černá Nikol, Havlová Renata, Kolářiková Eliška, Křížková Pavlína, Rajsiglová Veronika, Soldánová Lucie, Šnajdrová Denisa, Šnoblová Tereza, Štefáková Lucie, Talandová Magdalena, Thonová Tereza a Volencová Eliška. Dobrý počtář může dojít k číslům - 8 chlapců a 13 děvčat. Ano, takhle širokou a početnou základnu máme!

Výsledky našeho týmu:
Prostějov - Brno 5:2 (2:1), naše koše: Galíček, Rajsiglová, Štefák, Šnajdr, Volencová
Prostějov - Náchod 3:31 (2:10), naše koše: Štefáková, Galíček, Rieger
Prostějov - Moravská Třebová 1:8 (0:8), naše koše: Štefák

Ale pro mě, jako trenéra, nejsou zatím výsledky tak důležité. Jako už tradičně v této kategorii je hlavním letošním cílem získávat herní zkušenosti. Tzn. naučit se dobře pohybovat a stavět v obraně, dále přesně a správně nahrávat a nakonec v útoku vystřelit, pokud jsme volní. A právě za plnění všech těchto kritérií bych dětem poděkoval, bylo to fantastické. A když k tomu ti zkušenější přidali i něco navíc (dvojtakty, doskok, střelba z pohybu), tak si myslím, že o budoucnost našeho oddílu nemusíme mít obavu.

Děcka, byla radost se na vás dívat, sledovat nadšení, s jakým jste hráli, bylo vidět, že vás hra baví. A toto mě, trenéra, opravdu nabíjí energií. A pokud budete i příští rok takto pokračovat a navštěvovat tréninky v tak hojném počtu, tak vás slibuji, že vytvoříme 2 týmy, aby jste si ještě více zahráli.

Moje velké dík za pomoc při organizaci úspěšné akce patří rozhodčímu Zdendovi a dvěma tvůrcům zápisů o utkáních, Šnévovi a Ondrovi. A úplně na závěr díky všem rodičům, kamarádům, přátelům a známím, kteří přišli podpořit děti. Jejich počet bych odhadoval kolem 20, takže je jen škoda, že jsme nehráli v naší domácí hale na RG a ZŠ. I na tomto se pokusíme příští rok zapracovat. Ale teď už se můžeme těšit na Vánoce, ovšem ještě před nimi na Vánoční besídku, která proběhne od 18:00 ve středu 17.12. v hale RG a ZŠ Prostějov (ale o tom v jiném článku :-)).

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i