Masakr na střední škole aneb dorostenci rekordně vyhráli

Martin Uherka – Ne, 15/02/2015 – 14:58

Než jsme se nadáli, vstoupili jsme do druhé poloviny dorostenecké extraligy. V první odvětě jsme pozvali na naši palubovku tým Českých Budějovic, který nás na podzim dokázal potrápit a museli jsme dotahovat dvoukošové manko v poločasu druhého utkání. Aby se tentokrát situace neopakovala, snažili jsme se o maximální koncentraci a pozorný výkon. Vůbec jsme však netušili, co nás čeká...

SK RG Prostějov - KCC Sokol České budějovice 49:1 (24:1)

Soupeř přijel kvůli nemocem jen se třemi chlapci a čtyřmi dívkami, takže jsme si opět oživili taktiku hry proti nekompletnímu soupeři. Tu už máme celkem zvládnutou, navíc hosté byli věkově výrazně mladší a ani fyzicky se nemohli našim hráčům rovnat. Skóre na naší straně plynule narůstalo, v podstatě jsme dali koš každou minutu. Udrželi jsme koncentraci celých padesát minut a často stříleli, čímž jsme bez problémů rozpohybovali obranu a dostávali se do jednoduchých střeleckých pozic. Až ke konci zápasu začalo hráčům v hlavě trochu hlodat překonání padesátikošové hranice, ale snad přemírou snahy se nám nepodařilo počet vstřelených košů zakulatit. I tak jsme bez potíží uhráli snadné a vysoké vítězství.

To však nebylo nic proti tomu, co přišlo v druhém utkání. První poločas běžel v podobném duchu, jako předchozí střetnutí - hosté se snažili kombinovat, ale neměli moc šancí proti agresivní a nátlakové obraně. Po poločase diváci vyzývali naše hráče k překonání magické padesátky, což se podařilo. Vzhledem ke zbývajícímu času se začalo ozývat "Šedesát" - koš s tímto číslem padl necelé čtyři minuty před koncem. Košovou smršť, která vyplnila tento krátký časový okamžik, sledovali všichni nevěřícně a po překonání sedmdesáti košů jen kroutili hlavami.

SK RG Prostějov - KCC Sokol České Budějovice 70:2 (31:2)

Musím dodat, že k tak vysokému skóre přispěla naše neuvěřitelná střelecká úspěšnost ze střední vzdálenosti - měli sjme několik šňůr, kdy jsme dali pět střel po sobě, navíc po dvou, třech přihrávkách v útoku. Soupeř navíc celou dobu chtěl hrát, snažil se vytvořit si střelecké pozice a nerezignoval ani na obranu. Nestalo se tak, že bychom přijali mdlé tempo rezignovaného protivníka.

Sestava a koše:
Havlová 31, Galíček 18, Šnajdr 16, Štefák 15, Vyroubal 11, Lorencová 9, Rieger 8, Křížková 6, Ambrosová 5

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i