Žáci uzavřeli letošní rok

Martin Uherka – St, 20/12/2006 – 16:04

V sobotu 16.12.2006 vyjel tým starších žáků do Kolína, kde se utkal se třemi nejsilnějšími družstvy jejich ligy. S Moravskou Třebovou, Kutnou Horou a Kolínem.

Prostějov vs. Třebová 1:6 (1:4)
Zápas začínal v pozvolném tempu hlavně ze strany soupeře. Trpělivě čekal na každou individuální chybu, ale ne vždy trestal. Cítili jsme šanci v prvním poločase, který jsme ale prohráli. Druhý poločas ovládala Třebová a téměř nás nepustila do šance. Zmatky v útocích a nejistota v přihrávkách našich svěřenců vedla ke zcela zasloužené výhře našeho soupeře.

Prostějov vs. Kutná Hora 4:5 (2:1)
Toto byl náš nejvyrovnanější zápas. Hra se přelévala ze strany na stranu. Neproměňovali jsme šance, naštěstí někdy trochu krkolomné dvojtakty soupeře končily daleko od koše. V prvním poločase se nám stihla ještě zranit naše nejlepší střelkyně a dohrával jsme v sedmi hráčích. Výsledek byl neustále nerozhodný, ovšem zcela jasně jsme vedli na šance (bohužel nevyužité). Hlavně neproměněnými dvojtakty jsme si tento dobře se vyvíjející zápas prohráli sami o jeden koš.

Prostějov vs. Kolín 2:8 (0:3)
Věděli jsme, že opět nastupujeme proti papírově silnějšímu soupeři, to ovšem nebylo znát až do 15. minuty prvního poločasu. Klid v koncovkách chyběl na obou stranách a chtěl bych zde hlavně vyzdvihnout stále lepšící se individuální obranu každého hráče. Co se dařilo v prvním poločase, v druhém se ztratilo do neznáma. Prostějov byl celkem spokojen s výsledkem a kolínští hráči byli asi hodně motivováni…Jestli byl první poločas poločasem téměř bez košů, druhý byl úplně opačný. Kolín ukázal svou sílu a Prostějov jen přihlížel a sem tam zahrál pohlednou akci.

Do konce sezóny máme jediný cíl. Naučit se hrát jako tým. Nikdo ze soupeřů nebyl individuálně lepší (až na Jakuba Vojtíška z Moravské) a přesto jsme vše prohráli.
Chceme hrát vyrovnané zápasy s Moravskou a Kolínem a zbytek týmů porážet
trenér Ondra BEDNÁŘ

A ještě výsledky z 2.12.:

Prostějov - Brno 5:2
Prostějov - Šenov 4:4
Prostějov - Moravská Třebová 3:6
Prostějov - Šenov 5:7

Ve všech zápasech jme měli šanci bodovat, herně jsme se protivníkům více než vyrovnávali, i když naše hra je pořád poněkud živelná. Doplácíme na neproměněné dvojtakty, hlavně u děvčat. Společné tréninky s dorosteneckým družstvem však zvyšují kvalitu idividuální i týmovou a po Novém roce snad kromě vyrovnaných výsledků získáme i body. Na play off ale letos s největší pravděpodobností nedosáhneme.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i