Prostějovský týden: Mladí korfbalisté na extraligový bronz nedosáhli

Jan Mynařík – Čt, 26/04/2007 – 09:47

Ve středečním (26.4.) Prostějovském týdnu vyšel i krátký článek o dorosteneckém boji o třetí místo na Finálovém dni 21.4. ve Znojmě. Po domluvě s redakcí Prostějovského týdne/deníku přinášíme i tento článek, který na internetu jinak nenajdete.

Mladí korfbalisté na extraligový bronz nedosáhli

Marek Sonnevend, Prostějov – Nevděčná bramborová medaile zbyla na korfbalový dorost SK RG Prostějov. V duelu o bronz v nejvyšší soutěži ČR nadějní Hanáci nestačili na České Budějovice, s nimiž se střetli v rámci Finálového dne českého korfbalu na znojemské palubovce.

Prostějov – Č. Budějovice 5:9 (1:4)
Koše: Bednář 3, Sequensová a Šťastná 1.

Dorostenci SK RG odjeli na jih Moravy citelně oslabeni. „Chyběli nám dva členové základní sestavy: Tichý kvůli zraněnému prstu a Jareš vinou únavového syndromu. Tyhle absence dost poznamenaly výkon celého týmu, který na soupeře jednoduše nestačil,“ přiznal trenér prostějovských korfbalových talentů Martin Uherka.
Jeho svěřencům dělalo největší problém vůbec skórovat. „Ztráceli jsme hrozně moc míčů při přechodu z obrany do útoku, těžko jsme se prosazovali ke střelbě a rovněž ta pak byla velmi špatná. Celá ofenzivní fáze nám prostě nefungovala, s pěti danými koši se nedá uspět,“ povzdechl si Uherka.
Navzdory závěrečné porážce nepodléhal přílišné skepsi. „Konečné čtvrté místo v extralize není ani supervýsledkem, ani zklamáním. K vydařenému útoku na medailové pozice nám scházela větší psychická odolnost, jinak družstvo odvádělo poměrně slušné výkony. Škoda, že se teď kolektiv kvůli přechodu do vyšší věkové kategori rozpadne,“ dodal Uherka.

?

Přátelé, kamarádi!!
Mám jednoduchý dotaz: Kde a jak oficiálně zakončíme letošní sezónu? Sice na první pohled nebyla veleúspěšná, ale rozhodně se nemáme za co stydět. Necháme to až na Prievidzu? Jiné návrhy?

mauh (bez ověření) – Čt, 26/04/2007 – 21:52

No nejak bychom to meli

No nejak bychom to meli jeste zvladnout ;-) Ted mame pred sebou svatek ....... V pondeli mam dovolenou ....... :-D

Miňa

Jan Mynařík – Čt, 26/04/2007 – 21:57

No... ;)

Jelikož Vycha nám v neděli odlétá :( tak jsem pro, aby se to spojilo s její rozlučkou a budeme se loučit, jak s Vychou tak se sezónou. Takže dnes v opicích.. ;)
No a v Prievidzi, tam oslavíme to, že jsme v Prievidzi!! ;)))

Sekva (bez ověření) – Pá, 27/04/2007 – 13:03

Dneska opice? OK, jenom co

Dneska opice? OK, jenom co se dotahnu z Prahy, tak jsem tam :-)

Miňa

Jan Mynařík – Pá, 27/04/2007 – 13:31
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i