Ohlédnutí za žákovským zakončením sezony

David Konečný – Po, 30/06/2008 – 21:41

Po úspěšném předvánočním žákovském tréninku z minulého roku jsme se rozhodli uspořádat zajímavý trénink pro děti i na konci letošní sezóny. A tak v pondělí 23.6.2008 proběhla netradiční akce pro naše nejmladší spoluhráče v tradiční době - 15:30 – venku na hřišti Reálného gymnázia. Fotky!

Tohoto setkání se zúčastnilo 15 dětí jako soutěžící, k nim se přidali do soutěží aktivně i dva tatínci a jako fanoušci přihlíželi i další rodiče od našich žáků. Ale podívat se přišli i ostatní členové našeho oddílu. Hlavní organizátorkou akce byla všem známá Tereza Sequensová, alias KuKo Sekva. Takže tentokrát oba trenéři žáků fungovali „pouze“ jako pomocný personál našeho klubového KUlturního KOordinátora.

Celou akci je možné rozdělit do dvou fází. První fáze probíhala na hřišti ve formě soutěží, druhá část proběhla na zahradním posezení blízké restaurace. Mezi soutěžícími dětmi byli tito členové našeho žákovského týmu: Láďa Hrobár, Tomáš Marek, Martin Herec, Eliška Volencová, Peťa Galíček, Olda Kmošek, Verča Rajsiglová, Gabča Francová, David Rieger, Peťa Kuklínek, Terezka Štefková, Kuba Mucha. Děti se společně s rodiči rozdělili do tří týmů po šesti.

Všichni bojovali v 7 různých soutěžních disciplínách, přičemž poslední disciplína se skládala z 10 štafetových běhů s různými úkoly. Jako příklady soutěží bych uvedl skládáni puzzle na čas, přetahování lana, protahování obručí, předávání tenisového míčku pomocí brady, atd. Vítěz ani poražený není tentokrát důležitý, nejdůležitější bylo, že se všichni aktivní i neaktivní účastníci doufám dobře bavili.

Asi po dvou hodinách soutěžení jsme se všichni přesunuli z horka hřiště do stínů stromů na zahrádce Restaurace v Zátiší, kde jsme si po sportovním výkonu dali zasloužené občerstvení. Trenérka Gába zhodnotila uplynulou sezónu, kde hlavně vyzdvihla vysokou a pravidelnou účast dětí na tréninku. Také se zmínila o viditelném zlepšení dětí v korfbalových dovednostech, o jejich pravidelném reprezentování našeho města a klubu v republikových soutěžích a turnajích. Na závěr se zmínila o výhledu do příští sezóny, o možnostech dětí se dále rozvíjet po korfbalové stránce, a to až k reprezentační úrovni, ale hlavně o možnosti získat nové kamarády a kontakty nejen v České republice, ale i v zahraničí. Poté si děti rozdělili zasloužené ceny a mohlo se začít debatovat. Asi po hodině jsme se rozloučili, popřáli jsme si krásné prázdniny a brzkou shledanou na podzim opět na tréninku.

Na závěr chci moc poděkovat Terce Sequensové za uspořádání tohoto dne, velmi nám tím pomohla-díky Sekvi :-). A teď už opravdu zbývá jen popřát krásné prázdniny pro naše děti a jejich rodiče, ať si je ve zdraví užijí tak, aby jsme se opět všichni mohli sejít na podzim na tréninku čerství a připravení na další sezónu v žákovské korfbalové lize.

Fotky z posledního žákovského tréninku sezony můžete nalézt zde.

i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i