Mladší žáci poprvé bez bodů

David Konečný – Ne, 25/01/2009 – 12:33

V zatím posledním odehraném kole ligy mladších žáků se našim nejmladším nepodařilo získat žádný bod. Miniturnaj se odehrál v sobotu 24.1.2009 v Náchodu. Naše děti se utkaly postupně s Brnem, Moravskou Třebovou a domácím Náchodem a všechny zápasy jsme prohráli. Fotky!

Náchod je nejvzálenějším místem, kam musely naše děti zatím vyrazit za zápasy. Jeli jsme vlakem se 3 až 4 přestupy a cesta tam i zpět zabrala vždy po 4 hodinách. Odjezd byl v 6:30 z hlavního nádraží v Prostějově a návrat v 19:30 opět na hlavní nádraží v Prostějově.

Na nádraží se nás tentokrát sešlo "pouze" 15, a to 13 dětí plus já a Ondra Bednář jako realizační tým (do Prostějova se nás ale vrátilo 16, ovšem o tom až později). Důvody pro tento nižší počet byly dva. Za prvé část naší výpravy nestihla dorazit na místo srazu včas, neboť zaspala:-) A za druhé část dětí reprezentovala náš oddíl v lize starších žáků, jejichž miniturnaj se odehrál také v sobotu u nás v Prostějově.

Jména dětí, které hrály v Náchodě jsou následující (v závorce uvádím i věk dětí): děvčata Buršová Eliška (9), Čonková Monika (10), Francová Gábina (11), Havlová Renata (11), Karafiátová Barbora (9), Křížková Pavla (11), Šnoblová Tereza (10), Talandová Magdalena (10), Thonová Tereza (10) a kluci Rieger David (11), Šnajdr Petr (10), Štefák Daniel (10), Wolker Tomáš (10). Jak už jsem v úvodu uvedl, tak výsledky tentokrát nebyly tak úspěšné (náš jediný koš zaznamenal Petr Šnajdr).

Výsledky:
Prostějov - Brno (0:3) 1:9
Prostějov - Moravská Třebová (0:6) 0:12
Prostějov - Náchod (0:8) 0:20

Důvody pro tyto výsledky jsou opět dva. Devět ze 13 mladých korfbalistů, kteří vyrazlili do Náchodu, je stále věkem v kategorii minižáků a prakticky až na dvě výjimky hrají korfbal od loňského září. Druhým důvodem je to, že Brno, kterému chyběly v sobotu 2 děvčata, si k zápasu proti nám půjčilo 2 šikovné hráčky ze silného týmu Náchoda. Zvláště tyto dvě hráčky potom táhly útoky proti našemu týmu.

Nezbývá než doufat, že ani takovéhle prohry neodradí děti od jejich dalšího pokračování v korfbale. Vždyť většina z nich je ve věku, kdy mnozí z nás starších ještě ani nevěděli, že slovo korfbal existuje, natož o co vůbec jde. Jedním z takových starších je i dinosaurus Martin Uherka, který se k naší výpravě připojil na zpáteční cestě z Olomouce do Prostějova. A právě Martin, jako jeden z nejlepších českých korfbalových rozhodčích, byl hlavním časoměřičem při soutěží "Kdo první sní rohlík namazaný od své mámy". Soutěžili Petr Šnajdr, Dan Štefák a Tom Wolker. Zvítězil Dan v čase 2:50 (viz fota nejen z této soutěže).

AKTUALIZOVÁNO: Fotky!

Fotky jsou tu!

Miňa

Jan Mynařík – Ne, 25/01/2009 – 23:40
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i