Rekordní výhra mladších žáků v Brně

David Konečný – Ne, 08/03/2009 – 20:01

V neděli 8.3.2009 proběhlo v Brně 5. kolo ligy mladších žáků skupiny B. Jak už titulek napovídá, tak bylo toto kolo pro naše nejmladší korfbalisty velmi úspěšné. Takže čtěte článek dál, ať víte, jak se dětem dařilo. Hlavně nepřestávej číct do konce Oťas - konec, ten je absolutně nejlepší:-) Aktualizováno - fotky!

Odjezd byl naplánovaný na nedělní ráno 7:25 z hlavního nádraží v Prostějově. Sešlo se nás tam opět dost a dost, tedy přesně - 15 děvčat: Verča Rajsiglová, Renča Havlová, Eliška Volencová, Lucka Štefáková, Pavlínka Křížková, Deniska Šnajdrová, Barča Karafiátová, Štěpánka Servusová, Gabča Francová, Monča Čonková, Terezka Thonová, Terezka Šnoblová, Magdalenka Talandová, Eliška a Anička Buršovi a 7 kluků: Petr Galíček, Petr Šnajdr, Dan Štefák, David Rieger, Filip Nepomucký, Láďa Krajíček, Tom Volenec. Cesta vlakem i tramvají na místo akce v Králově Poli a zpět do Prostějova s mezizastávkou u Meka proběhla bezchybně.

Turnaje se - ostatně jako už tradičně - zúčastnily kromě nás i týmy z Brna, Moravské Třebové a Náchoda.

Prostějov - Brno (5:0) 11:0
Koše: Galíček 3, Šnajdr 2, Křížková 2, Rieger, Rajsiglová, Štefák a Havlová po 1
První zápas jsme hráli s Brnem, opravdu jsme domácím nic nedarovali. Zrodilo se zatím naše letošní nejvýraznější vítězství. Děti hráli perfektně a téměř bez chyb. Zbytečně jsme neztráceli míč - přihrávky šli z ruky do ruky. V obraně jsme soupeře skoro k ničemu nepustili a v útoku předvedly děti i několik pohledných akcí s asistentem a uvolněním na dvojtakt. Dokonce jsme proměnili i penaltu díky Verče Rajsiglové a když přidal Peťa Galíček i 3 úspěšné střely z dálky, tak byl výsledek 11:0 na světě. Nezbývá, než pogratulovat, takhle vysoko nikdo dnes Brno neporazil.

fotka + odkaz na galerii
Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Prostějov - Náchod (0:5) 0:14
Do druhého zápasu jsem postavil naše nejmladší hráče, kteří jsou povětšinou ve věkové kategorii minižáků, aby získáli zkušenosti. A děti se úkolu zhostily nadmíru úspěšně. Zvláště první poločas byl velmi dobře takticky zvládnutý (cílem bylo neztrácet míč chybnými přihrávkami a vystřelit, pokud jsme byli volní). A výsledek - děti skoro vůbec neztrácely míč, a tak nepustily soupeře skoro do hry. Naše útoky sice byly kolikrát bez střely, ale trvaly třeba i 3 minuty. Co si budem nalhávat, hráli jsme na čas. Výsledek možná vypadá velmi krutě, ale je nutné říct, že Náchod je dominantním týmem naší skupiny a ještě neztratil letos body. Začátkem sezóny jsme od něj dostávali i 30 košů za zápas. Výsledek 0:14 je opět naším nejlepším výsledkem v sezóně proti tomuto soupeři.

fotka + odkaz na galerii
Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Prostějov - Moravská Třebová (2:9) 5:12
Koše: Galíček 3, Rieger a Štefák po jednom
Do posledního zápasu jsme se snažili dát vše a cílem bylo vyhrát. Bohužel se objevil neduh našeho korfbalu v Prostějově, a to nervozita některých hráčů, která výrazně sníží jejich výkon. Chyba byla také na mojí straně, kdy jsem děti možná moc burcoval k vítězství. Ale jak známo, ne všichni tuto povinnost zvítězit unesou, a tak příště budu muset k dětem přistoupit více individuálněji. Co se tedy dělo na hřišti? Za prvních deset minut jsme prohrávali 0:7! Vůbec jsem děti nepoznával - zbytečně ztrácely míče v útoku i obraně a soupeři opakovaně "pomáhaly" navyšovat skóre. V obraně jsme hráli příliš bojácně, s malým důrazem na míč. V útoku jsme se kolikrát nedostali ani ke střele. Naštěstí asi v 10.minutě dal kapitán Peťa Galíček koš, který z většiny hráčů odstranil nervozitu. Děti se uklidnily a začaly poctivě bránit, což bylo základem pro další vývoj utkání. Zbytek zápasu skončil 5:5! Po našem prvním koši si totiž najednou děti začaly více věřit a nebály se vystřelit. Jejich pohyb v útoku byl rychlejší a v obraně přestaly chybovat. Bohužel jeden nešvar se nepodařilo odstranit, a to velké množství zkažených přihrávak. Nebýt těchto chyb, tak jsme museli určitě soupeře v druhé části zápasu přehrát. I tak je celkový výsledek 5:12 nejlepších výsledkem v sezóně proti Moravské Třebové.

fotka + odkaz na galerii
Po kliknutí na fotku se otevře celá galerie.

Celkově hodnotím dnešní tři zápasy pozitivně. Ve všech utkáních jsme uhráli nejlepší výsledky sezóny a celkový součet 16 košů je absolutně nejvyšší letošní výkon. Brno jsme porazili rekordním výsledkem, s Náchodem jsou schopni - tedy alespoň v obraně - hrát už i naši opravdu nejmladší a Moravská Třebová tentokrát proti nám nestřídala svoje mladší a menší hráče, ale hrála v plné sestavě. Na závěr nezbývá, než si vzít z dnešních zápasů ponaučení a vyvarovat se chyb, které nám zabránili dnes dvakrát zvítězit. Ovšem celkově - bylo to pěkný - díky děcka, jste šikulky! A ať co nejčastěji platí náš nový předzápasový pokřik: "ČERNÁ ŽLUTÁ, TO JSOU BARVY NAŠE, SOUPEŘE SE NEBOJÍME, VÍTĚZSTVÍ JE NAŠE!" (Jára Cimrman by měl určitě z tohoto absolutního rýmu radost) :-)

Vyřizuji gratulaci:-)

..od Miňu, řečeného Alias (ne vlastně, to je příjmení)...řečeného Dinosaurus, Velký propagátor a Srdcař. Miňa posílá gratulaci a slibuje, že když budete dál takhle pokračovat, tak příští rok s námi jedete do holanského Enschede na soustředění!

David Konečný – Po, 09/03/2009 – 06:42

No teda

a my dorostenci za naše úspěchy jako nepojedeme nikam? nemáme žádné gratulace ani pozvání, to je teda "docela" nefer :-D...

Kate (bez ověření) – Út, 10/03/2009 – 19:15

Na vás je taky něco

Na vás je taky něco nachystáno, bát se nemusíte. Jako takovou ochutnávku můžu slíbit pár tréninků holandského trenéra Hennieho Baase u nás v Prostějově ... a ne jenom jednou!

Miňa

Jan Mynařík – Út, 10/03/2009 – 23:19
i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i i